27. kolo PL : Odluka o prvaku nakon Lukavice

„Utakmica sezone“, „Ispit generacije“ – ovo su samo neki od naslova posljednjih dana koji se mogu sresti u medijima. Uistinu, u Lukavici se sutra igra derbi kola i kako se sad čini, derbi prvenstva. Izvedba igrača Milomira Odovića u srijedu na Pecari pokazala je da Slavija trenutno ima ekipu koja je definitivno u formi. Iskreno, sa pojedinih gostovanja Slavije ostala je sumnja da li ta ekipa realno vrijedi trenutnog drugog mjesta, obzirom na brojne, vjerovatno i istinite, špekulacije. Ipak, ono što se u srijedu moglo vidjeti, za bh fudbalske uslove, bilo je itekako dobro.

 

Umor je prva stvar koja se ovih dana čuje iz Lukavice. Fudbaleri Slavije se uzdaju u pune tribine, koje bi im eventualno dale tu dodatnu snagu i natjerale da izvuku i posljednje atome snage.

 

– U subotu nema popravnog. Tko pobjedi, prvak je. Jednostavno rečeno ili jesmo ili nismo ekipa za titulu, riječi su, definitvno prvog lidera ekipe, Sretka Vuksanovića.

 

S druge strane, Husref Musemić je zadnjih dana odahnuo zbog dvije stvari. Prva je dosta ubjedljiva pobjeda nad Modričom. Druga je, a i mnogo važnija od prve, činjenica da je ekipa imala sedam dana da se potpuno odmori i da je konačno Husref Musemić na slatkim brigama, jer ima sve igrače na raspolaganju. Gledajući Sarajevo, u posljednjim kolima, bilo je i više nego evidentno da u pojedinim trenucima djeluju ko „iscjeđen limun“.

 

Ne pada mi na pamet ideja da idemo igrati defanzivno, na bod. Gledali smo posredstvom TV kamera Slaviju i taj susret je još jednom potvrdio da je riječ o ekipi vrijednoj svakog respekta i uvažavanja. Vjerujem u ovu generaciju i ako sve bude regularno, iz Lukavice se vraćamo nasmijanih lica, naglasio je prvi strateg Sarajeva Husref Musemić.

 

Riječ dvije o akterima koji bi mogli uticati na regularnost. Glavni sudac je sve prisutni i po bratu poznati Vladimir Dominković, dok su pomoćnici Niko Lacić iz Brčkog i Mato Stanić iz Pruda. Nadamo se lijepu fudbalsku predstavu iz Lukavice, od 17.00 sati, direktno će prenositi FTV i RTRS.

 

U sjeni utakmice u Lukavici u 27. kolo sastaju se :

 

 

Leotar – Jedinstvo

Široki – Radnik

Modriča – Zrinjski

Velež – Žepče

Željezničar – Sloboda

Posušje – Čelik

Orašje – Borac

 

Vrijedi naglasiti da je pored utakmice u Lukavici, najviše „prašine“ se diglo oko utakmice u Orašju, koja je sudbonosna za oba kluba, a posebno za Borac. Čak je išlo do toga da se u utorak, kada se inače redovno delegiraju sudije, to nije desilo. Nakon puno „pregovaranja“ utvrđeno je da će pravdu dijeliti Duško Joškić iz Prijedora. Kao i ranije, te naredna tri kola, i ovo prvenstveno kolo sve utakmice se igraju u 17.00 sati.

bhsport
Informisite se o BH sportu

Komentariši