Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

13.04.2009.

Nurković sačuvao bodove

Nogometaši Travnika ostvarili su važnu pobjedu (1:0) protiv Borca, ali su do kraja strahovali za minimalno vodstvo pogotkom Hodžića. Ono na šta je upozoravao trener Travnika Nedžad Selimović o kvalitetu Borca, pokazalo se istinitim, jer je reprezentativni golman Nurković krajnjim naporom spasio bodove "Vezira".

- Teško je igrati pod pritiskom imperativa pobjede, ali igračima moram odati priznanje na borbenosti i zalaganju. Borac je vrlo neugodan protivnik, a naša pobjeda je time dobila još na značaju. Nismo igrali lijepo, ali su u ovakvim okolnostima bodovi najvažniji - rekao je Selimović.
13.04.2009.

Luki Kobašu ekser se zabio u stopalo

Golman Orašja Luka Kobaš putovao je na gostovanje Veležu u Mostar, gdje su "Labudovi" doživjeli poraz, ali nije bio u timu.

- Dok sam obavljao neke građevinske radove zabio mi se ekser u stopalo. Jako mi je žao zbog toga, ali svima onima koji špekuliraju  da opstruiram nekoga moram kazati da sam išao u Mostar i ozlijeđen, s velikom boli u nozi. Ne znam zbog čega pojedinci tako govore o meni - kazao je Kobaš te dodao:
 
- Što se tiče meča, izgubili smo sasvim zasluženo. Domaćin nam je omogućio da igramo nogomet, a sudija Panić je profesionalno odradio posao. Nismo zakinuti i razloge poraza moramo tražiti u svojim redovima.
13.04.2009.

"Rođeni" proradili u nastavku

Fudbaleri Veleža upisali su protiv Orašja sedmu ovosezonsku pobjedu, kojom su, barem nakon ovog, 22. kola, pobjegli iz zone ispadanja. "Rođeni" u ovom trenutku imaju bod više u odnosu na Orašje i Posušje. Istina, Mostarci su se mučili protiv Orašja, teško su dolazili u prilike, dok su gosti, koje je u Vrapčićima s klupe vodio nekadašnji igrač Veleža Bakir Beširević, bili ipak konkretniji. Srećom po "Rođene", Orašje nije iskoristilo svoje prilike, a za svoje promašaje kažnjeni su u drugom poluvremenu.

- Osjetilo se na igračima da je derbi ostavio traga, nije bilo tečnosti u našoj igri, ideje, pas-igre u sredini terena. Na poluvremenu smo napravili određene promjene, rokade i to je dalo rezultat. Ostvarili smo važnu pobjedu i idemo dalje - rekao je nakon utakmice Abdulah Ibraković.
13.04.2009.

U gostima ništa, na Grbavici 1:0

Željezničar je nastavio s ustaljenom praksom, poraz na strani, 1:0 kući, učvrstivši poziciju na sredini tabele. U duelu protiv Slavije, koja nijednom nije šutirala u okvir gola (kao ni Velež i Laktaši u prethodna dva Željina meča na Grbavici), "Plavima" je tri boda donio pogodak Semira Kerle. Fudbaler Željezničara postigao je jedini gol na utakmici nakon centaršuta Šimića u 46. minuti.


- Nadigrali smo Slaviju, trebali smo pobijediti s više golova razlike. U svlačionici smo se dogovorili da damo sve od sebe, da pokažemo da vrijedimo. Ova pobjeda je izuzetno bitna kako bismo povratili poljuljano samopouzdanje - govori Kerla, koji najbolje partije pruža na poziciji stopera.


Teško je objasniti kako ekipa koja 270 minuta na Grbavici nije dozvolila protivnicima nijednu šansu za gol, u gostima prima po tri gola, i to od lošije plasiranih Modriče, Posušja, Travnika.


- Izgleda da je sve u psihi. Potrebna nam je jedna serija dobrih rezultata da se vratimo. Kada smo jedinstveni, niko nas ne može pobijediti. Nadam se da će već naredno gostovanje, protiv Čelika u Zenici, donijeti gostujuće bodove - kaže Semir Kerla.


Mirsad Bešlija na štakama


Mirsad Bešlija jučer se na Grbavici pojavio na štakama i morat će pauzirati nakon povrede zadobivene na početku duela protiv Slavije. U Zenici, osim Bešlije, neće biti ni Šimića, koji je dobio crveni karton u subotu, kao ni Kerle zbog tri žuta kartona.

 

 

13.04.2009.

Dobra uvertira pred Široki

Subotnjom pobjedom rezultatom 1:0 nad Leotarom na Tušnju Sloboda je preskočila Slaviju i ponovo izbila na drugo mjesto Premijer lige. Pored tri boda i gola Adnana Jahića, pamtit će se i solidna rola 17-godišnjeg Muhameda Mujića.


- Mogli smo postići još neki gol, ali to više i nije toliko bitno, jer nas već u srijedu očekuje revanš polufinala Kupa BiH protiv Širokog na Tušnju. Ako prođemo, bili bismo nadomak izlaska u Evropu - kaže trener Slobode Sakib Malkočević.


Uoči utakmice s Leotarom održana je sjednica Upravnog odbora. Zbog teške finansijske situacije, a na prijedlog predsjednika Saliha Šabovića, za desetak zaposlenika kojima su istekli ugovori, neće biti ponuđeni novi. Ostavku je podnio direktor Ćamil Ćustović.


- Moj prijedlog za novog direktora bit će Zdeno Jurić, koji je i ranije obavljao sličnu funkciju. Kada je riječ o smanjivanje broja zaposlenih, u ovom momentu nije bilo drugog rješenja dok se ne stvore uvjeti za normalnije funkcioniranje kluba - rekao je Šabović.


Prvi čovjek Slobode pohvalio je stručni štab i igrače izrazivši nadu da će ekipa, kao i prošle godine, izboriti plasman u finale Kupa BiH.

13.04.2009.

Nedostajala bolja završnica

Fudbaleri Slavije nisu uspjeli ispuniti obećanje da će neporaženi napustiti Grbavicu. Izgubili su od Željezničara i tako opet prepustili drugu poziciju Slobodi iz Tuzle. Ipak, u meč su ušli hrabro bez namjere da se brane, a Sarajlije itekako mogu biti sretne što su, uprkos blijedom izdanju, uspjele doći do velika tri boda.


- Propustili smo priliku da ostanemo neporaženi na Grbavici. Obećali smo da ćemo igrati hrabro i da ćemo otvorenom igrom pokušati iznenaditi Željezničar i tu nismo odstupali. Žao mi je što kući nismo ponijeli makar jedan bod. Većim dijelom susreta imali smo veći posjed lopte, ali je nedostajala konkretnija završnica. Također, slabo smo reagirali kod prekida Želje. Opet smo imali problema s kadrom, jer su u posljednji trenutak iz sastava otpali Darko Spalević i Vlastimir Jovanović, koji su imali problema s povredama još na utakmici s Laktašima i nisu bili spremni da daju svoj doprinos - rekao je trener Zoran Erbez.

13.04.2009.

Pogriješio sam prema Samiru Muratoviću

Muzurović, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH koji je u dva navrata sjedio na klupi bh. selekcije, trenutno uživa u penzionerskim danima, i kako kaže, nema namjeru vraćati se trenerskom poslu.

 

- Naša država, hvala Bogu, ima dosta mladih i školovanih stručnjaka, a i uvijek sam govorio kako šansu treba pružiti mlađima. Kako na terenu, tako i na klupi nekog tima. Ipak, kada neke stvari sagledate, može se reći da sam još uvijek prisutan u bh. sportu, jer često pogledam utakmice Sarajeva, pa i Želje, a najviše volim gledati kadete ili juniore naših klubova - kaže Muzurović.

 

Bivši selektor naše države ne krije kako je loša situacija u Sarajevu.

 

- To je klub koji mi je sve dao i neizmjerno ga volim. Zato me loši rezultati i plasman Sarajeva duboko u srce diraju. Jedino što me trenutno raduje u Sarajevu i za što se može reći da je svijetla tačka tima sa Koševa, jeste trener Mehmed Janjoš - rekao je Muzurović.

 

Neizoistavna priča, kada je riječ o Muzuroviću, svakako je bh. nogometna reprezentacija...

 

- Ćiro Blažević je vratio vjeru u bh. nogomet. Zaista se osjećam srećno kada naši momci pobjeđuju. Većina igrača je igrala za vrijeme mog kormilarenja, pa zato i ne čudi što sam toliko vezan za ovu reprezentaciju. Nadam se da će Ćiro nastaviti pisati započetu bajku naše selekcije i da će nas konačno odvesti na veliko takmičenje - kaže Muzurović i dodaje:

 

- Smatram da ćemo biti još jači u septembru, jer bi se do tada trebali vratiti povrijeđeni reprezentativci Vedad Ibišević i Sead Salihović.

 

Muzurović tvrdi kako je za vrijeme svog mandata dobro predvodio bh. reprezentaciju, ali je priznao jednu grešku.

 

- Pogriješio sam što za vrijeme svog manadata nisam pozivao u reprezentaciju Samira Muratovića. Mislio sam da za njega nema mjesta, pogotovo ne u veznom redu, ali na svu sreću Ćiro ga je vratio u život - kazao je na kraju Fuad Muzurović.

 

Kontrole

 

Muzurovića smo prilikom telefonskog razgovora zatekli u bolnici, na redovnoj kontroli.

 

- Trenerski posao je stresan. Znate da sam pred utakmicu sa Maltom zaglavio u bolnici zbog visokog pritiska. Hvala Bogu, nemam više problema, ali predostrožnosti radi redovno sam na kontrolama - rekao je Muzurović.

 

13.04.2009.

Ćiro Blažević ima tim za Svjetsko prvenstvo

Kao tre­ner u špan­skim klu­bo­vi­ma, čes­to je do­vo­dio igra­če iz Srbi­je, od Pan­ti­ća, Pa­uno­vi­ća, Nje­gu­ša, Dru­li­ća, ka­sni­je Ili­ća... Čes­to smo, či­ta­ju­ći in­for­ma­ci­je ko­ga od po­ja­ča­nja u klu­bo­ve ko­je je vo­dio do­vo­di Ra­do­mir An­tić, aktu­el­ni se­le­ktor Srbi­je, s gor­či­nom pri­mje­ći­va­li ka­ko Ivi­ca Osim, Me­hmed Ba­žda­re­vić, Fa­ruk Ha­dži­be­gić Va­hid Ha­lil­ho­džić "bje­že" od Bo­sa­na­ca i Her­ce­go­va­ca. Izu­ze­tak je bio je­di­no Ale­ksan­dar Ris­tić...

 

- Za me­ne je nor­mal­no da do­ve­dem igra­če iz svo­je ze­mlje u klub ko­ji tre­ni­ram. Ako to ra­di Ar­se­ne Wen­ger u Ar­se­na­lu, Ra­fa­el Be­ni­tez u Li­ver­po­olu ili Jo­se Mo­urin­ho ra­ni­je u Chel­seu, on­da ne vi­dim ra­zlo­ga da ja bu­dem izu­ze­tak - ka­že na po­čet­ku na­šeg raz­go­vo­ra Ra­do­mir An­tić, je­di­ni svjet­ski tre­ner ko­ji je u Špa­ni­ji tre­ni­rao sva tri naj­ve­ća klu­ba, Re­al, Atle­ti­co i Bar­ce­lo­nu.

 

Sa­da je An­tić se­le­ktor re­pre­zen­ta­ci­je Srbi­je. Odli­čno ih vo­di u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma za Mun­di­jal 2010. Srbi­ja je li­der u gru­pi i ima naj­bo­lje iz­gle­de da se pla­si­ra­ju u Ju­žnu Afri­ku i to pri­je je­dne Fran­cus­ke.

 

- Ima­mo do­bru eki­pu. Sve su to do­bri igra­či ko­ji igra­ju u svo­jim klu­bo­vi­ma za­pa­že­ne ulo­ge. Na­pra­vi­li smo do­bru atmo­sfe­ru i sma­tram da, ako ova­ko nas­ta­vi­mo, bi­će­mo prvi u gru­pi - ka­že An­tić.

 

Du­go ste bi­li bez po­sla. Za­što?

- Pa, ni­je baš da ni­šta ne ra­dim. Ma­lo sam se ba­vio no­vi­nar­stvom, ra­dio sam za je­dan list u Špa­ni­ji kao stru­čni ko­men­ta­tor, te za je­dnu ra­dio sta­ni­cu. Mno­go pu­tu­jem, ipak, naj­vi­še sam u Špa­ni­ji i u Srbi­ji.

 

Ka­ko je do­šlo do se­le­ktor­skog an­ga­žma­na u Srbi­ji?

- Gle­dao sam po­slje­dnje EP i ra­zmiš­ljao ka­ko bi bi­lo li­je­po da i mo­ja re­pre­zen­ta­ci­ja učes­tvu­je. Ka­da sam do­bio po­nu­du, shva­tio sam da je mo­ja oba­ve­za da po­mo­gnem re­pre­zen­ta­ci­ji svo­je drža­ve.

 

Sko­ro ci­je­lu svo­ju ka­ri­je­ru pro­ve­li ste u Špa­ni­ji?

- Evo, stal­no me zo­vu u En­gles­ku. Ni­ko­ga ni­sam odbio, ali uko­li­ko se de­si da ne­gdje odem, že­lim čis­tu si­tu­aci­ju, že­lim da ču­jem od pred­sje­dni­ka šta že­li od me­ne, je li to re­zul­tat ili stva­ra­nje eki­pe.

 

Mno­gi tre­ne­ri žu­de za en­gles­kom Pre­mi­er li­gom?

- Igrao sam u En­gles­koj, ali ne­što me spe­ci­jal­no ne pri­vla­či. Va­ljda što sam se na­vi­kao na Špa­ni­ju, ko­ja je de­fi­ni­ti­vno naj­bo­lja ze­mlja za ži­vot.

 

Tre­ni­ra­li ste mno­ge zvi­jez­de. S kim ste os­ta­li u naj­bo­ljim odno­si­ma?

- Fer­nan­do Hi­er­ro je moj iz­da­nak. Nje­ga sam sa 19 go­di­na gur­nuo u va­tru, ka­da mu u Re­alu ni­ko ni­je pri­da­vao ni­ka­vu paž­nju. Ka­sni­je je na­pra­vio svjet­sku ka­ri­je­ru. Ge­or­gh Hag­gi, ru­mun­ska le­gen­da, je je­dan od naj­bo­ljih igra­ča ko­je sam tre­ni­rao. Po­no­san sam na nje­ga, jer je pos­tao ugle­dan tre­ner, sa­da u Ga­la­ta­sa­rayu ra­di po mo­jim me­to­da­ma. U Bar­ce­lo­ni sam izmi­slio je­dnog klin­ca, Ini­es­tu. Pa, spa­sio sam Puyola...

 

Os­ta­lo je do da­nas ne­ja­sno za­što ste, iako ste ima­li re­zul­tat, na­pus­ti­li Bar­cu?

- Te­što se sad vra­ća­ti na to. Kad sam do­šao, za­te­kao sam ha­os. Klub je bio osam bo­do­va od zo­ne ispa­da­nja. Čeka­lo me dos­ta po­sla, pa sam za­is­ta mno­go ra­dio. Ali, u Bar­ce­lo­ni je đa­vol­ski te­ško ra­di­ti. Po­go­to­vo stran­cu. Oni su svoj svi­jet, Ka­ta­lo­ni­ja je drža­va za se­be. Bar­ce­lo­na je po­nos re­gi­je, grad ži­vi za klub, me­di­ji na­pra­ve stra­ho­vit pri­ti­sak.

 

Ka­ko ste izla­zi­li na kraj sa Je­su­som Gi­lom u Atle­ti­cu?

- Vrlo je­dnos­ta­vno. Ni­sam obra­ćao paž­nju na nje­ga. Me­ne u bi­ti ne in­te­re­su­je ko je pred­sje­dnik klu­ba. Ka­da po­tpi­šem ugo­vor, odmah se hva­tam po­sla. Jer, ka­da čel­ni­ci klu­ba vi­de ka­ko ra­dim i šta pos­ti­žem, sa­mi mi po­nu­de bo­lje uslo­ve i po­pra­vak ugo­vo­ra. Ka­sni­je je do­šlo do odre­đe­nih trza­vi­ca u Atle­ti­cu. Ali, oni o me­ni mo­gu go­vo­ri­ti sa­mo sve naj­bo­lje, jer sam ih do­veo do kra­ja, bi­li smo prva­ci Špa­ni­je.

 

Ko­li­ko pra­ti­te i po­zna­je­te bh. no­go­met?

- Naj­vi­še pra­tim re­pre­zen­ta­ci­ju. Li­gu ne pra­tim, ne znam ka­ko se igra. Čujem da ima i mla­đih, per­spe­kti­vnih igra­ča. BiH je uvi­jek bi­la izvor ta­le­na­ta. Sma­tram da Ći­ro Bla­že­vić, odli­čan struč­njak, ima tim ko­ji mo­že pos­ti­ći je­dan ve­li­ki re­zul­tat, a to je odla­zak na Evrop­sko ili Svjet­sko prven­stvo. Mi­slim da ima­te do­bre šan­se da se pla­si­ra­te na Mun­di­jal, što bi mi bi­lo izu­ze­tno dra­go.

 

Ka­da pla­ni­ra­te do­ći u Sa­ra­je­vo?

- Uh, baš ste me na­šli. U Sa­ra­je­vu ni­sam bio du­go go­di­na, iako imam ja­ko pu­no pri­ja­te­lja ta­mo. Lje­tos sam bio u Us­ti­pra­či, bi­lo mi je ja­ko li­je­po. Ako mi do­zvo­le oba­ve­ze, vo­lio bi ove go­di­ne sko­knu­ti do Sa­ra­je­va, po­gle­da­ti ne­ku uta­kmi­cu na Ko­še­vu ili na Grba­vi­ci.

 

 

Re­šad Ku­no­vac je dio mo­je po­ro­di­ce

Po­zna­to je da gdje god ra­di­te, sa so­bom vo­di­te Re­ša­da Ku­nov­ca, biv­šeg sai­gra­ča iz Par­ti­za­na?

- On je moj ve­li­ki pri­ja­telj. Us­tva­ri, vi­še ga ne sma­tram pri­ja­te­ljem, ne­go di­je­lom po­ro­di­ce. Odli­čan je čo­vjek, još bo­lji tre­ner. Kad god pre­uzi­mam ne­ki klub, uslov je da Ku­no­vac bu­de sa mnom. Sma­tram da je je­dan od naj­bo­iljih tre­ne­ra ko­ji dje­lu­ju iz sje­ne.

Osi­ma ja­ko uva­ža­vam

 

U ka­kvim ste odno­si­ma sa bh. tre­ne­ri­ma?

- Ci­je­nim ih sve, znam da je Ha­lil­ho­džić vo­dio PSG, da je Ba­je­vić u AEK-u, da je Me­ša Ba­žda­re­vić u Gre­no­bleu, Pa­pe Su­šić je ra­dio u Tur­skoj... Ipak, naj­bo­lji sam sa Ivi­com Osi­mom. Uva­ža­va­mo je­dan dru­gog. Šva­bo je le­gen­da, bio je odli­čan igrač, a pos­tao je svjet­ski pre­po­zna­tljiv tre­ner.

 

Ho­lan­đa­ni

 

Tre­ni­ra­li ste igra­če iz mno­gih drža­va. Ko­ji su na vas os­ta­vi­li naj­bo­lji do­jam?

- De­fi­ni­ti­vno ho­lan­dski no­go­me­ta­ši! Oni su naj­ve­ći pro­fe­si­onal­ci. Za njih je uta­kmi­ca i tre­ning je­dno te is­to. Idu ma­ksi­mal­no, ja­ko su mar­lji­vi. U Bar­ce­lo­ni sam ih imao ne­ko­li­ko i sa svi­ma sam bio ja­ko za­do­vo­ljan.

 

Ka­ri­je­ra

 

Ra­do­mir An­tić je ro­đen 22. no­vem­bra 1948. go­di­ne u Ži­ti­štu (Srbi­ja). Igra­čku ka­ri­je­ru po­čeo je u tu­zlan­skoj Slo­bo­di (1976.-1968.), a nas­ta­vio u Par­ti­za­nu (1968-1976). Po­tom ide u sla­vni Fe­ner­ba­hce (1976-1977), špan­sku Za­ra­go­zu (1977-1979), te en­gles­ki Lu­ton Town (1979-1984).

Mno­go zna­čaj­ni­je stva­ri na­pra­vio je kao tre­ner. Kre­nuo je s Par­ti­za­nom (1985. - 1988.), a po­tom pre­uzeo Re­al Za­ra­go­zu (1988.-1991.). An­tić za­tim se­li u Re­al Ma­drid. Na San­ti­ago Ber­na­beu je os­tao go­di­nu da­na, a po­tom je oti­šao u Ovi­deo (1992-1995). Na po­ziv kon­tra­ver­znog Je­su­sa Gi­la, po­no­vo se vra­ća u Ma­drid, ali u re­do­ve Atle­ti­ca. Na Cal­de­ro­nu je pro­veo pet se­zo­na, osvo­jiv­ši ti­tu­lu prva­ka 1996. go­di­ne, te Kup Kra­lja.

Do ra­zla­za do­la­zi na­kon što je Gil pro­ci­je­nio da se An­tić pre­vi­še "iz­di­gao" iznad klu­ba, pa po­pu­lar­ni tre­ner po­no­vo odla­zi u Ovi­edo.

Na­kon što je Bar­ce­lo­na s klu­pe po­tje­ra­la Ho­lan­đa­ni­na Lu­isa van Gal­la, An­tić sti­že na Camp Nou i pre­uzi­ma gi­gan­ta iz Ka­ta­lo­ni­je. Na­kon Bar­ce, po­la se­zo­ne ra­dio je u Cel­ti iz Vi­ga, što je bio i po­slje­dnji nje­gov klup­ski an­ga­žman.

13.04.2009.

Jugić-Salkić uspješno započela kvalifikacije

Najbolja bh. teniserka Mervana Jugić-Salkić uspješno je započela nastup na WTA turniru u Barceloni, gdje se plasirala u drugo kolo kvalifikacija. Jugić-Salkić je u prvom kvalifikacijskom kolu 220.000 dolara vrijednog turnira pobijedila 22-godišnju Čehinju Andreu Hlavackovu sa 6:4, 7:5.


Naredna protivnica joj je 26-godišnja Ruskinja Elena Bovina.

13.04.2009.

BH juniorke posljednje u grupi

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-19) zauzela je posljednje, četvrto mjesto na  kvalifikacionom turniru za nastup za Evropskom prvenstvu. U 3. kolu turnira, koji je danas završen u Sarajevu, juniorke BiH poražene su od selekcije Islanda sa 16:30 (8:17).

 

Mlade rukometašice BiH na turniru su odigrale još dva susreta u kojim su poražene od  reprezentacija Crne Gore  19:27 i Srbije 15:29. Prvo mjesto u grupi osvojile su juniorke Crne Gore, koje su bile bolje od Srbije sa 24:21. Obje ekipe izborile su nastup na EP, koje će se u  augustu ove godne održati u Mađarskoj.

 

Rezultati:

 

1. kolo: 
Srbija - Island                35:27
BiH - Crna Gora            19:27

 

2. kolo:  
Island - Crna Gora         19:22
BiH - Srbija                   15:29

 

3. kolo : 
BiH - Island                   16:30
Crna Gora -Srbija          24:21

 

Tabela:

1. Crna Gora     3  3  0  0  73:59            6
2. Srbija            3  2  0  1  85:66            4
3. Island           3  1  0  2  76:73            2  
4. BiH               3  0  0  3   50:86           0

13.04.2009.

Odigrali smo katastrofalno

Nakon minimalnih uvodnih gostujućih poraza u Sarajevu i Travniku (0:1), u preostala dva ovoproljetna gostovanja zenički nogometaši primili su po čak tri gola (Velež 1:3 i Laktaši 0:3). Subotnji poraz u Laktašima, gdje su i lani poraženi s 0:4 iako su tada bili čak i u igri za titulu, neće bitnije utjecati na plasman zeničkog tima na kraju sezone, ali sigurno doprinosi eroziji kluba i rasprodaji ugleda.  


- Odigrali smo veoma loše, čak katastrofalno. Skoro da i nismo stvorili izgledne prilike mada smo na samom početku uspjeli odigrati jedan dobar kontranapad, koji, nažalost, nismo i pretvorili u gol. Očito je da teško igramo bez Šabića i Hadžića, pogotovo na gostovanjima. Sada nam ponovo predstoji imperativ pobjede kod kuće kako bismo izbjegli borbu za opstanak - kaže desni bek Mladen Jurčević, koji je, zbog povrede koljena, na poluvremenu zatražio izmjenu.

13.04.2009.

I Milan traži Džeku

Milan se priprema upustiti u bitku sa ostalim velikim evropskim klubovima za bh. reprezentativnog napadača Edina Džeku. Ovu vijest prenio je italijanski list "Gazzetta Dello Sport" pozivajući se na klupske izvore i otkrivajući planove milanskog giganta u ljetnom prijelaznom roku.


Milanovi skauti prisustvovali su prije devet dana meču Volfsburg - Bajern, ali umjesto centarhalfa "Vukova" Andree Barzaljija (Andrea Barzagli), koji im je bio glavna meta, pažnju im je privukao naš fudbaler, dvostruki strijelac u pobjedi nad Bavarcima.


Za Džeku kažu da je "klasični napadač, ali i odličan tehničar". Džekina cijena navodno je oko deset miliona eura s tendencijom rasta kako se širi krug zainteresiranih timova, među kojima je od prije nekoliko dana i engleski Čelzi.