Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

07.05.2009.

Fudbaleri Željezničara demonstrirali vandalizam

Željezničar je na svom terenu u Doboju porazio Mladost, 1:0, u 24. kolu Druge lige, Grupa Zapad, ali šef struke kotorvaroške ekipe, Brako Ponorac, ističe da su događaji na ovom susretu fudbal Republike Srpske unazadili deset godina.

 

- Razoračan sam odnosom domaćih igrača, ali i ponašanjem njihovog trenera, Danka Mišića. Svih 90. minuta, pa i duže, namjerno su udarali moje igrače, pljuvali nas, psovali nam majku, kao da smo s druge planete. Ovakav, do sada za mene neviđen vandalizam, unazadio je naš fudbal i našu ligu, a ponadao sam se da smo konačno krenuli naprijed krupnim koracima - istakao je Ponorac, još uvijek vidno ogorčen na Dobojlije.

 

U 60. minutu gostima je poništen pogodak. Slobodan udarac izveo je Serdar, lopta je prošla kroz šumu nogu i završila iza leđa Bogdanovića, ali je pomoćni sudija, Veljko Salamić iz Prijedora, signalizirao ofsajd i glavni arbitar, njegov zemljak, Žarko Ratković, poništio je gol.

 

- Ne mogu ništa da zamjerim ljudima koji su dijelili (ne)pravdu u ovom susretu. Vidio sam i sam koliko

su bili pod pritiskom od strane domaćina. Kada bi Ratković svirao faul u korist moje ekipa, pa makar to bilo i na sredini terena, na njega bi nasrnulo nekoliko igrača Željezničara. Kako čovjek da sudi u takvim uslovima, a kako mi da igramo protiv takvih "divljaka". Fudbal je, nažalost, ostao u drugom planu, ponovo je postalo najvažnije sačuvati živu glavu - razočarano je konstatovao Branko Ponorac, trener Mladosti iz Kotor Varoša.