Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

07.05.2009.

Sutjeska u eliti

Košarkaši Sutjeske od iduće sezone igraće u Premijer ligi BiH, pošto su do titule prvaka Republike Srpske stigli pobjedom nad Bratuncem u trećoj finalnoj utakmici Plej-ofa, na svom terenu. Fočaci su u prepunoj dvorani i uz podršku preko dvije hiljade gledalaca opravdali ulogu favorita i lidersku poziciju koju su držali tokom cijelog Prvenstva.

 

Trener Sutjeske, Ljubiša Kovačević, ističe da se osjetio pritisak zbog činjenice da su bili lideri i favoriti.

 

- Teško je bilo nositi ovaj teret, kao prvi stalno smo bili pod pritiskom, a sve se moglo izgubiti poslije samo jedne utakmice. Ovaj meč je takođe igran pod pritiskom, bio je tijesan rezultat tokom većeg dijela susreta. Mi smo vodili, ali su Bratunčani stalno bili blizu. Na kraju smo presrećni i zbog titule i kraja jedne veoma naporne sezone - rekao je Kovačević.

 

Trener Bratunca, Petar Arsenović, kaže da ostaje žal za propuštenom prilikom, ali da je Sutjeksa zasluženo osvojila titulu.

 

- Presudila je njihova spoljna linija, trojac Sekicki, Radović i Joknić. Igrali su veoma dobro i u jednom trenutku pogodili tri vezane trojke i odlijepili se na plus deset. Pokušali smo da to anuliramo i stignemo na minus dva-tri poena, ali kad je trebalo da napravimo preokret, nismo imali koncentracije. Utakmica je bila kvalitetna, na nivou finala - kaže Arsenović i dodaje da se osjetio nedostatak Radića.

 

- Mislim da je to bilo presudno. Uvijek je nezgodno izgubiti u finalu, ali nismo toliko razočarani. Na kraju poslije svih problema kroz koje smo prošli, smjenu trenera, osipanje igračkog kadra, povreda, ovo je naš maksimum. Prednost i šansu za slavljem ispustili smo u Bratumcu. Da smo to riješili treće utakmice ne bi ni bilo, sami smo krivi. Sutjeska je slavila zasluženo, bili su lideri tokom cijelog Prvenstva, imaju odlične uslove, i ako neko zaslužuje da ide u Premijer ligu, onda su to oni - rekao je Arsenović.

 

SUTJESKA – BRATUNAC 87:81

(19:20, 20:17, 27:24, 21:20)

 

Dvorana: sportska u Foči, gledalaca: 2.000, sudije: Bojan Jovanić (Banja Luka), Dragan Kralj (Trebinje) i Miljan Šobot (Gradiška).

Sutjeska: Obrenović, Radović 15, Bodiroga 2, Šolaja, Stevanović 2, Joknić 13, Sekicki 22, Paprica, Grujić 8, Perović, Milanović 9, Mrković 14. Trener: Ljubiša Kovačević.  

Bratunac: Ilić, Bogičević 2, Stjepanović 2, Radić, Petrić 12, Tolj, Kovačević 22, Bucalo 5, Todorović 28, Stefanović 8, Mitrović 2. Trener: Petar Arsenović.