Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

07.05.2009.

Šest bodova za opstanak

U fudbalskoj Premijer ligi BiH poznat je jedan putnik koji će od iduće sezone igrati u nižem rangu takmičena. To je ekipa Posušja, a ko će joj praviti društvo velika je nepoznanica. U sosu su Orašje i Velež, a nisu bezbrižni Modriča Maksima i Travnik, koji se sastaju u subotu.

 

- Sami odlučujmo o svemu, što je dobro, ne bi valjalo da je naša fudbalska sudbina u rukama drugih. Naša kalkulalcija je jasna, s dvije pobjede kod kuće, bez obzira na ostale ishode, obezbijedili bi opstanak. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti - kaže Zoran Ćurguz, koji zbog ljekarskog pregleda nije vodio ekipu u Širokom Brijegu, ali će sjediti na klupi u duelu s Travničanima.

 

Do kraja premijeligaške fudbalske trke Modriča Maksima dvije utakmice igra na svom terenu, obje s kandidatima u borbi za opstanak, Travnikom i Veležom, dok putuje na noge tuzlanskoj Slobodi.

 

- Sigurni smo s domaćih šest bodova, interesuje nas kako do njih doći. Sad samo razmišljamo o subotnjem duelu s Travnikom, samo nam je pobjeda u mislima. Nećemo umirati u fudbalskoj ljepoti, nego nam je jedino važan povoljan rezultat. Od prvog minuta jurnućemo ka protivničkom golu, siguran sam da ćemo ostvariti pobjedu koja će nas još više približiti luci spasa - optimista je Ćurguz.

 

Niko u Modriča Maksimi nijednog trenutka ne sumnje da se neće ostvarti opstanak u premijeligaškom fudbalskom društvu.

 

- Spletom raznih okolnosti došli smo u situaciju da strahujemo za premijeligaški status. Mnogo toga propušteno je, pogotovo u prvom dijelu Prvenstva, ali sve smo uspjeli nadoknaditi u nastavku trke i nadomak smo svog cilja. Ovo treba da bude pouka za sve u klubu, da nikad više ne dođemo u ovakvu situaciju. Po igračkom kvalitetu Modriča Maksimi mjesto je u vrhu tabele, ali, nažalost, realnost je sad sasvim drugačija. Zato u pauzi moramo sve dobro analizirati i pronaći uzroke što smo strahovali do posljednjeg kola za opstanak, kako nam se tako nešto više nikad ne bi dešavalo - riječi su Ćurguza.