Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

08.05.2009.

Bosna favorit protiv Borca

U Ljubuškom će danas i sutra biti odigrana završnica Kupa BiH za rukometaše. Kao što je odranije poznato, u današnjem polufinalu igrat će Bosna Sunce osiguranje i banjalučki Borac, odnosno domaći Izviđač i dobojska Sloga. Duel između Bosne i Borca bit će posebno zanimljiv.


- To će svakako biti finale prije finala, utakmica koja mnogo znači i nama i Borcu. Pokazalo se da su Bosna i Borac ove sezone dvije najkvalitetnije ekipe u državi i siguran sam da će gledaoci uživati.


                                   Duža klupa


Ove sezone dvaput smo savladali Borac i tada je presudila naša duža klupa. Nadam se da će tako biti i sada te da ćemo odbraniti duplu krunu, što je naš cilj od samog početka - kazao je Bakir Buljugija.


U Borcu su umjereni optimisti.


- Ulogu favorita, što je normalno, prepuštamo Bosni, ali se mnogo puta do sada pokazalo da favoriti ne moraju bezuvjetno i da trijumfuju. Nama je najvažnije da odigramo maksimalno kvalitetno i korektno, a ako to ne bude dovoljno, sportski ćemo čestitati rivalu - istakao je šef stručnog štaba Borca Draško Budiša.


Izviđač je u žrijebu priželjkivao Slogu, što se domaćinu završnog turnira, na kraju, i ispunilo.

 
- Činjenica da smo dobili Slogu u prvenstvu ništa ne mora značiti. I oni će preko Kupa tražiti izlazak u Evropu i sigurno će dati sve od sebe da nas pobijede. Mi ćemo od prve do posljednje minute ginuti na parketu i uvjeren sam u prolazak uz pomoć publike - kazao nam je kapiten "Skauta" Marko Matić.


U trenažni proces od srijede je uključen i Vlado Šola, koji će, prema svemu sudeći, biti u sastavu.


                                   Bez opterećenja


Bez većeg rezultatskog opterećenja i s umjerenom dozom optimizma, dobojska Sloga putuje u Ljubuški na završni turnir Kupa BiH.


- Nastup pred domaćom publikom je, svakako, prednost za tim Izviđača, ali ni mi nismo bez šansi. Domaćin je favorit, a mi ćemo učiniti sve da se plasiramo u finale - poručio je bek Sloge Vladimir Grbić.


                        Finale sude Dejanović i MarčetićPrvi polufinalni meč između Bosne Sunce osiguranja i Borca (17 sati, uz direktan TV prijenos na BHT 1) sudit će Mario Primorac i Goran Sušić iz Ljubuškog. Duel Izviđač - Sloga (20 sati) vodit će Senad Kamberović (Živinice) i Mevludin Šabić (Gračanica). Finalni meč u subotu s početkom u 20 sati pripao je sudijskom paru iz Prijedora Predragu Dejanoviću i Elvisu Marčetiću. BHT 1 direktno će prenositi i ovaj meč.


                                   Dosadašnji osvajači

1995. - Bosna (Visoko)
1996. - Sloboda Solana (Tuzla)
1997. - Borac (Travnik)
1998. - Bosna (Visoko)
1999. - Izviđač (Ljubuški)
2000. - Legno (Sarajevo)
2001. - Bosna (Visoko)
2002. - Izviđač (Ljubuški)
2003. - Bosna (Sarajevo)
2004. - Bosna (Sarajevo)
2005. - Sloga (Doboj)
2006. - Sloga Mobis (Doboj)
2007. - Borac (Banja Luka)
2008. - Bosna Lido osiguranje (Sarajevo)