Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

08.05.2009.

Mehmed Janjoš : Ne bojimo se nikoga

Još je samo jedan dan do derbija vječitih rivala Željezničara i Sarajeva, ali dok na Grbavici euforično najavljuju pobjedu, na Koševu mnogo mirnije i staloženije najavljuju susret sa komšijama. Iako Sarajevo ovog proljeća postiže bolje i uvjerljivije predstave od svojih komšija, trener Sarajeva Mehmed Janjoš ne želi izazivati euforiju zbog meča.


- Utakmicu dočekujemo kao i svaku drugu. Ništa se neće promijeniti osim što ćemo, vjerovatno, prespavati u karantinu. Želim da derbi protekne u korektnoj igri, da pokažemo da je ovo jedini istinski derbi u državi - kaže Janjoš.


Slično kao i Alen Škoro, i Janjoš je voljan da euforiju prepusti Želji.


- Optimistični su, nema šta. Neka im bude. Sarajevo ide na derbi da pokaže da može, da zna, da ima kvalitet i da se nikoga ne boji. Želimo potvrditi da rezultati koje postižemo nisu slučajni. Naši navijači traže pobjedu. Nadam se da ćemo im je podariti u muškoj, ali korektnoj borbi - govori Janjoš.


Meč protiv Želje Janjoš smatra ključnim u potvrdi mjesta u Evropi.


- Pobjedom bismo riješili sve dileme, ali ne želimo ići tako daleko. Želimo pobijediti na Grbavici, a za ostalo ćemo vidjeti - tvrdi Janjoš.


Strateg Sarajeva najvjerovatnije će moći računati na kompletan kadar osim na Nikitovića i Mohara, za koje je sezona završena.

 

Crna 1998. godina


Tokom karijere Janjoš je imao mnogo mečeva sa Željom, što igračkih, što trenerskih, ali jedan je ostao dobro urezan u sjećanje, onaj iz 1998. godine, kada je Sarajevo u finalu plej-ofa na Koševu izgubilo s 0:1 golom Hadisa Zubanovića.

 

 - O tome ne bih pričao, sve je to fudbal. Vidjeli ste kako je Čelzi protiv Barcelone izgubio finale. Ako se dobro sjećam, kao trener Sarajeva protiv Željezničara, imam neriješeno, pobjedu, remi i poraz - kaže Janjoš.