Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

09.05.2009.

Svjetski kup u kick-boxu prvi put u BiH

BiH će ovog vikenda po prvi put biti domaćin Svjetskog kupa u kickboxu, koji će biti održan u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Zetra". Turnir će okupiti oko 200 takmičara iz 40 klubova iz 10 država.

Učešće dva aktuelna svjetska prvaka iz Njemačke, Mirdi Limanija i Bakar Barakata, daje težinu ovom turniru, saopćila je kompanija ASA PVA, koja je glavni sponzor ovog jedinstvenog sportskog događaja.

 

- Svjetska kickboxing federacija je dodijelila organizaciju kupa BiH što je veliko priznanje za naš sport i Savez, kazao je Damir Vejo, član Organizacionog odbora, te potvrđuje dolazak predsjednika Svjetske federacije Enija Falsonea.  

 

Ovaj kup će okupiti i najjače kickboxere iz BiH jer je ovo provjera za reprezentativne nastupe. Dvadesetgodišnji reprezentativac iz Tuzle Igor Emkić je višestruki prvak BiH u poluteškoj kategoriji do 81 kg.

 

- Što se tiče Balkana tu sam bez premca, kazao je Emkić koji je prošle godine bio treći u Evropi. Tokom cijele godine sam se spremao za ovaj turnir. Ovo je prvo veliko takmičenje ove godine gdje želim pokazati svoje vještine i snage, te potvrditi mjesto u reprezentaciji, dodao je on.

 

Juniorski reprezentativac iz Sarajeva Alija Tucak, državni je prvak u fullcontactu posljednje dvije godine i ovogodišnji prvak u lowkicku.  

 

- Dobro sam se spremio za ovaj turnir i očekujem puno pobjeda, a svakako dobrom iskustvu, kaže Tucak koji će se već sljedeće godine takmičiti u seniorskoj konkurenciji sa Emkićem, te se pokušati nametnuti selektoru.

 

Kvalifikacioni mečevi će biti održani sutra, a u nedjelju polufinalne i finalne borbe. Televizija Hayat će prenositi finalne borbe.