Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.05.2009.

Za jedan od narednih mečeva se pripremam u Mostaru

Nakon što je maestralno porazio Japanca Kodži Satoa, dokazavši da je još uvijek suvereni vladar u svojoj kategoriji, Adnan Ćatić alias Feliks Šturm došao je na odmor u Blagaj kod Mostara odakle su njegovi korijeni. Za vrijeme svog boravka u Blagaju Ćatić je u dva navrata posjetio Bokserski klub Mostar gdje je obavio nekoliko treninga sa bokserima pomenutog kluba, a predstavnici BK Mostar uručili su mu darove u znak zahvalnosti zbog velike pomoći njihovom klubu. Ćatić je protekle zime sa mnogo trening-opreme opremio boksere Mostara.

 

- U budućnosti ćemo još bolje opremiti Bokserski klub Mostar. Nadam se da će to biti stimulans s moje strane za ovdašnje boksere da rade još bolje i da što više napreduju. Bit ću sretan ako zbog tih mojih donacija Bokserski klub privuče veći broj dječaka koji žele da se bave sportom. Namjeravam se vratiti u Mostar, a planiram da se za jedan od mojih narednih mečeva pripremam ovdje. To će za mene biti dodatna motivacija i ja sam ubijeđen da ću pripremajući se ovdje postići mnogo bolje rezultate nego što je do sad bio slučaj - kazao je za «San» Ćatić.

 

U ime BK Mostar Ćatiću je sliku sa likom Starog mosta uručio predsjednik kluba koji je tom prilikom izrazio veliku zahvalnost našem šampionu. Adnan Ćatić svoj naredni meč trebao bi imati sredinom jula ove godine. Protivnik Ćatića je Armenac koji nastupa za Njemačku, Koren Gevor. Gevor je rođen 16. marta1979. u Etchmiadžinu u Armeniji, a u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao je 33 meča, od čega 30 pobjeda i tri poraza. Od 30 trijumfa, 16 je ostvario nokautom.