Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.05.2009.

OP BiH u raftingu dominacija Rusa

Ruski muški tim Altai i ženski Krasnojarsk slavili su u disciplinama sprint i head to head na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u raftingu koje se održava na rijeci Vrbas.

 

Predstavnik Rusije na predstojećem Svjetskom prvenstvu, Altai, juče je na stazi Bijeli buk slavio je u sprintu sa 100 bodova i H2H sa 200 ispred banjalučkog Vrbasa, koji je imao 88, odnosno, 176 bodova. Treće mjesto u sprintu pripalo je Uni Akvarijus iz Bihaća (79 bodova), a u H2H banjalučkom Kanjonu (158). U konkurenciji žena Krasnojarsk je u obje discipline pobijedio (100 i 200 bodova) ispred Limana iz Srbije (88, 176) i Kanjona (79, 158). OP BiH je bodovano i za drugu od četiri trke Lige BiH, a poredak prve tri ekipe je sljedeći: muškarci, sprint: Vrbas, Una Akvarijus, Kanjon, H2H: Vrbas, Kanjon, Una Akvarijus; žene, sprint: Kanjon, Eko Viking (nastupile su dvije ekipe), H2H: Kanjon, Eko Viking.

 

- Mi smo u najboljoj formi što se tiče raft ekipa u BiH i to smo pokazali prvog dana takmičenja u jakoj konkurenciji. U H2H smo napravili veliku grešku. Na startu smo izašli ispred Rusa, koji su jači od nas. Nismo se uspjeli dobro postaviti, prestigli su nas na buku, a u nastavku takmičenja je Darku Saviću puklo veslo, tako da smo imali i taj peh. To je pokazatelj da moramo obezbijediti kvalitetniju opremu da nam se slične situacije ne bi dešavale. Žao nam je što nismo osvojili Ligu prošle godine, jer bismo u tom slučaju na našoj rijeci predstavljali BiH na SP, rekao je Igor Kuzmanović, član KKK Vrbas.

 

Juče je u kasnim poslijepodnevnim časovima na programu bio slalom, a danas će biti vožen spust od Bijelog potoka do Karanovca. Start je u 10 časova, a ceremonija proglašenja pobjednika i dodjela medalja je u 13 časova. OP BiH je posljednja provjera za takmičare, ali i organizatora Rafting klub Kanjon, uoči Svjetskog prvenstva koje će biti održano u BiH do 17. do 24. maja.