Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

12.05.2009.

Evropski Borac upisao bodove i u Posušju

Tradicije postoje da se ruše, a ovog proljeća Borac ih je srušio mnogo. Nepobjediva Sloboda, Laktaši, Modriča Maksima do ove polusezone platili su ceh, a ništa bolje nije prošlo ni Posušje, iz kojeg se Borac nikada nije vraćao s manje od tri gola u mreži.

 

Kaznena ekspedicija Vlade Jagodića, sigurnim trijumfom u Posušju i četvrtom uzastopnom pobjedom u šampionatu (gol razlika 9:0), došla je korak do ostvarenja sna, fudbalske Evrope. Nešto zahvaljujući drugim rezultatima, ali najviše gledajući samo u svoje dvorište, došli su u poziciju da sami odlučuju o sebi.

 

Tri boda, već ranije upisana kod otpisanog Posušja, osvojena su, ali rezultat možda i ne pokazuje pravo stanje stvari na terenu. Nije bilo lako, ali na muci se poznaju junaci. Dva pogotka Dejana Raševića, te jedan Miodraga Babića doprinijeli su da Borčev brod mirno uplovi u luku zvanu završnica utakmice, ali, kao po običaju, mnogo toga trebalo je i moralo biti mnogo ranije odlučeno. Šta su sve Rašević, Kajkut, Deket, Puzigaća i Kremenović promašivali, za nevjerovanje je. Kao po starom fudbalskom pravilu, kazna je lako mogla da uslijedi. Igrao se 75. minut, Borac je imao mršavih 0:1, a Vranjković i Stipić iz izglednih prilika, umjesto gola, pogodili su stative. Ko zna šta bi bilo da su te lopte pronašle put do mreže. Ovako, evropska nada, i to vrlo realna, živjeće u Banjoj Luci još najmanje dvije nedjelje. Već u subotu igra se novi derbi, jer stiže Slavija, finalista Kupa BiH. 

 

- Obistinila su se moja predviđanja, da neće biti nimalo laka utakmica. Stvorili smo mnogo stoodstotnih šansi, a kasnije se smo doveli u situaciju da strijepimo za krajnji rezultat. Međutim, na kraju su naši rezervisti odlučili pobjednika, pokazavši još jednom da Borac u ovom trenutku ima šta nema niko, 25 podjednako dobrih igrača. Ovaj trijumf arhivirali smo onog trenutka kada smo sjeli u autobus za Banju Luku. Okrećemo se Slaviji. Ne prijetimo nikome, ali nema razloga ni da se plašimo bilo koga, pogotovo pred našom publikom, koja je još jednom pokazala da s pravom nosi epitet najbolje u BiH - poručio je Vlado Jagodić, kormilar banjolučkog premijerligaša.