Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

12.05.2009.

Mogu li Tuzlaci do trofeja u sedmom pokušaju?

U svom sedmom finalu jednog kup-takmičenja, nogometaši tuzlanske Slobode pokušat će osvojiti prvi trofej u 90 godina postojanja kluba. Naime, "crveno - crni" su igrali jedno nekadašnje finale Kupa Maršala Tita i pet finala Kupa BiH, ali niti jednom pehar namijenjen pobjedniku nije završio u Rudarskoj 2.

 

- Silnom želim trofej Kupa BiH, ali u dvomeču sa Slavijom neće biti nimalo lako. Klub iz Istočnog Sarajeva slavi vijek postojanja, mi 90 godina. I jedni i drugi vrijedan jubilej žele okruniti sa trofejom. Mislim sam da će se pitanje pobjednika rješavati u revanš susretu, a naša je želja da u prvom susretu ostvarimo pobjedu bez primljenog pogodka - kaže trener Sakib Malkočević.

 

U momčadi neće biti Almira Bekića koji ima tri žuta kartona, dok su svi ostali nogometaši zdravi i spremni za prvu utakmicu.

 

                                               Ulaznice 10 KM

 

I ako je prošle sedmice u službenoj obavijesti NS BiH prva finalna utakmica Kupa BiH između Slobode i Slavije, koja se u Tuzli igra u srijedu 13. maja, bila zakazana za 17.30 sati, došlo je do izmjene, kako bi se termin uskladio sa programskom šemom BHT-a, koja će direktno prenositi utakmicu.

Tako će utakmica na Tušnju početi ipak u 17 sati. Ulaznice po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti već od danas u klupskim prostorijama.