Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

13.05.2009.

Sušić: Želim biti trener Pari Sen Žermena

Osamdesetih godina prošlog stoljeća bio je zakletva hiljadama Parižana, navijači su na stadionu Park prinčeva uživali gledajući fudbalskog velemajstora, a on danas želi preuzeti kormilo kluba iz francuske prijestonice. Safet Sušić Pape, najbolji fudbaler BiH svih vremena, u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže kako prvi put ima nekoga ko lobira za njega u borbi za trenersko mjesto u Pari Sen Žermenu.


                                               Razni "stručnjaci"


- Dugo godina sam u dobrim odnosima s bivšim predsjednikom PSŽ Alanom Kejzakom (Alain Cayzac), čovjekom koji uživa veliki ugled u Francuskoj. Prije nekoliko dana smo razgovarali i Kejzak mi je rekao da će se otvoreno zalagati da postanem trener kluba sa Parka prinčeva. Nakon našeg sastanka, Kejzak se susreo sa sadašnjim čelnikom kluba Sebastijanom Bazinom (Sebastien Bazin) istakavši mu kako sam ja njegov kandidat. To je sve u ovom trenutku, a da li ću postati trener PSŽ, teško je reći - istakao je Pape u telefonskom razgovoru iz Pariza za "Dnevni avaz".


U intervjuu za francuski list "Aujourd'hui Sport" Sušić je sasvim otvoreno izjavio kako bi želio biti trener PSŽ-a.


- Pol le Guen (Paul Le Guen) odlazi na kraju sezone i mnogi znani, ali i neznani treneri kandiduju se za njegovog nasljednika. Francuskim novinarima rekao sam kako za neke "stručnjake" nisam nikada čuo i zašto ja ne bih bio novi trener.


                                               Ponuda
na stolu


Slobodan sam, 15 godina sam u trenerskim vodama, deceniju sam igrao u PSŽ-u, dobro poznajem prilike u Parizu i francuskom fudbalu... Moja ponuda je na stolu - istakao je Sušić.


Možda će se historija ponoviti, pa će se ponovo Parkom prinčeva oriti: Susic, Susic....


                                   U Francuskoj vodio samo Kan


Pape je nakon briljantne igračke, trenersku karijeru počeo 1994. godine u Kanu i to je jedini francuski klub u kojem je radio. Najviše je bio prisutan u Turskoj, gdje je prilično uspješno vodio čak pet klubova (Ankaraspor, Ankaraguču, Istanbulspor, Konjaspor i Rizespor dvaput). Kratko je radio u Saudijskoj Arabiji, a posljednji klub bio mu je Ankaraspor, kojeg je u sezoni 2007/08. spasio od ispadanja iz elitnog fudbalskog razreda Turske.