Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

14.05.2009.

Malkočević: ima još 90 minuta igre

Fudbaleri tuzlanske Slobode u prvom su susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine došli do vrijedne pobjede (2:0) nad Slavijom čime su izabranici trenera Sakiba Malkočevića došli nadomak osvajanja trofeja. Slavija se na Tušnju predstavila u veoma dobrom svijetlu, a domaći su fudbaleri bili u podređenom položaju u prvom dijelu utakmice.


Upravo zato, trener tuzlanske ekipe Sakib Malkočević nije mogao biti zadovoljan igrom svojih izabranika u prvih 45 minuta utakmice, ali je na poluvremenu strateg Slobode bolje postavio igru, što se Tuzlacima u nastavku isplatilo sa dva gola.


- Naši gosti su se predstavili u veoma dobrom svijetlu. U prvom poluvremenu su odigrali zaista kvalitetno i prava je sreća što u tom periodu igre nismo primili gol. Međutim, u nastavku smo zaigrali mnogo bolje i angažovanije, a iskoristili smo svoje najjače oružje, igru iz prekida, i došli do dva važna pogotka. Međutim, ne smije nas zavarati prednost koju smo stekli. Da bi osvojili Kup BiH potrebno je da u visokom ritmu odigramo i preostalih 90 minuta u Lukavici, kazao je trener Slobode Sakib Malkočević.


Sloboda je napravila veliki posao u prvom susretu finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su svoju mrežu uspjeli sačuvati, a postigli su dva gola, što znači da bi im u revanšu u Lukavici najvjerovatnije i jedan gol donio naslov najboljih u najmasovnijem klupskom fudbalskom takmičenju u državi.