Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.05.2009.

Nova ljubav Muniba i Ćire

Izbor generalnog sekretara u NS BiH je rak rana bh. fudbala već nekoliko mjeseci. Naime, FIFA i UEFA su blokirale novac bh. Savezu, koji se trebao rasporediti i klubovima dok se ne izabere novi generalni sekretar. Rokovi prolaze, a kako saznajemo, ni sutra na IO u Bihaću neće se izabrati generalni sekretar. Na posljednjem sastanku kada su se ispitivali Munib Ušanović, sadašnji v.d. generalni sekretar, kao i Ismet Ovčina, Risto Trivun i Fuad Čolpa, nije se došlo do rješenja. Međutim, nova ljubav između selektora i Ušanovića se rodila, pa bi ovo moglo biti presudno u izboru.


- Gotovo nikakva mogućnost ne postoji da se sutra izabere novi generalni sekretar. Srbi ne žele glasati za Ušanovića, a ostatak ljudi u IO ima svog favorita, a to je prema svemu sudeći Jasmin Baković, uposlenik u Savezu. On se nije našao na listi kandidata, ali svi žele izbjeći Ušanovića. Svi čekaju ishod Ušanovićevog suđenja, a onda će se poslije rješavati stvari. Jedino što može zadržati sadašnjeg sekretara je Ćiro, koji nas zove kako bismo glasali za njega. Međutim, ne znam koliko će to biti dovoljno, jer Srbi imaju svoje varijante - veli jedan od članova IO, koji je zamolio da mu ne spominjemo ime.


Ono što bi moglo predstavljati poseban problem za Ušanovića da produži mandat je sadašnji predsjednik Saveza Sulejman Čolaković, koji je u sukobu sa Ćirom. Naime, kako tvrdi naš izvor, Blažević nema visoko mišljenje o Čolakoviću od prvog dana.


                                               Bez Austrije


- Pojedinci u Savezu su plasirali informaciju da će se u avgustu igrati utakmica s Austrijom, ali od te utakmice neće biti ništa. Ponuda iz austrijskog saveza nikad nije ni stigla, nego je to bilo preko nekih poznanika - dodaje naš izvor.