Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

19.05.2009.

Igokea je favorit, ali se nećemo predati

Široki će večeras biti na veoma teškom ispitu. Ekipa sa Pecare gostuje u dvorani „Nenad Baštinac“ Igokei u drugom polufinalnom susretu prvenstva BiH za košarkaše. U prvom susretu ove dvije ekipe, odigranom na Pecari u Širokom Brijegu, domaći su došli do pobjede i vodstva u seriji sa 1:0. Međutim, i Širokobriježani su svjesni da do pobjede u Aleksandrovcu neće lako stići.

 

- U prvom susretu na našem parketu imali smo dosta problema sa Igokeom. Još će teže biti u Aleksandrovcu. Igokea ima odličnu ekipu. Između njih i nas razlike su samo u nijansama. Oni će večeras imati prednost domaćeg parketa i to će im donijeti određenu prednost. Međutim, na njima je i veliki teret, jer večerašnji susret moraju dobiti. Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a ja mogu u ime igrača obećati da ćemo dati sve od sebe, kazao je košarkaš Širokog Ivo Josipović.

 

Drugi polufinalni susret između Igokee i Širokog Eroneta na programu je večeras u 20 sati u sportskoj dvorani „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu. U slučaju večerašnje pobjede Igokee, treći, odlučujući susret igraće se u Širokom Brijegu.