Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

21.05.2009.

Štilić podigao prvi trofej

Prva sezona Semira Štilića u dresu poljskog Leha od utorka je postala trofejna. Leh je u finalu Kupa Poljske savladao Ruh sa 1:0, a iako se utakmica igrala na terenu protivnika, Štilićeva ekipa dominirala je tokom svih 90 minuta.


- Ruh nije imao opasniji šut na naš gol, čak i kada smo poveli, u 50. minuti, oni su nastavili igrati odbranu. Bolja smo ekipa i to smo pokazali. Bilo je, zaista, predivno. Više od 10.000 navijača došlo je da nas bodri, atmosfera je bila nezaboravna - kaže Štilić u telefonskom razgovoru za naš list.


Lakša povreda


Bh. reprezentativac učestvovao je u akciji kod gola odluke. Zbog problema sa povredom mišića, najbolji igrač Leha ulazio je sa klupe u posljednje dvije prvenstvene utakmice, ali ga je trener u finalu Kupa stavio u početni sastav.


- Izdržao sam do 73. minute. Ovo je bila najbitnija utakmica sezone i stisnuo sam zube. Još nisam potpuno zdrav, ali se, srećom, ne radi o ozbiljnijoj povredi - govori Štilić.


Leh je dva kola prije kraja prvenstva na trećem mjestu sa istim brojem bodova kao drugoplasirana Legija i sa bodom manje od vodeće Visle. U Poznanju vjeruju kako sezonu mogu završiti sa dvostrukom krunom.


- Mislim da će naredno kolo, u subotu, biti odlučujuće. Mi igramo u Varšavi protiv Polonije, koja se bori za plasman u Evropsku ligu, dok Visla gostuje u Gdanjsku protiv Lehije, koja mora pobijediti ako želi opstati u ligi.


Legija ide šestoplasiranom Slasku. Zaslužili smo titulu, igrali smo najbolje tokom cijele sezone - kaže izvrsni fudbaler, koji je ponikao u Željezničaru.


Ne ide u Uzbekistan


Selektor Miroslav Blažević pozvao je Štilića na naredne utakmice reprezentacije, ali veznjak Leha neće moći putovati u Uzbekistan.


- Posljednju ligašku utakmicu igramo 30. maja tako da neću moći nastupiti u Uzbekistanu. Za mečeve protiv selekcije novinara 5. juna te za utakmicu protiv Omana 9. juna bit ću tu. Jedva čekam da ponovo obučem reprezentativni dres - kaže Štilić.


Najdraži kup u historiji


Pitali smo Štilića koliko je Leh osvojio trofeja u historiji, a mladi veznjak se našalio:


- Osvojili su četiri ili pet trofeja, ali meni je ovaj najdraži - rekao je Štilić, sa kojim smo razgovarali dok se pripremao da ruča sa golmanom Jasminom Burićem, koji se oporavlja od povrede.