Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

21.05.2009.

Doping-test za Mekaskila, Puljko bez radne dozvole?

Igokea Partizan deklasirala je Široki Eronet u revanšu polufinala plej-ofa za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci (106:75), ali veću pažnju uoči subotnje majstorice privlače igre van terena. Uoči susreta u Aleksandrovcu iz tabora Širokog zatražili su na pres-konferenciji da se centar Igokee Amal Mekaskil (McCaskill) podvrgne doping-kontroli. Na odgovor se nije dugo čekalo. Na dan utakmice, u utorak, započeta je priča da bek Širokog Hrvoje Puljko, inače hrvatski državljanin, nema radnu dozvolu pa ni pravo nastupa u BiH. Puljka i nije bio u ekipi. U Igokei žele da se povede istraga o ovom slučaju.


- Znali smo šta nas čeka kada smo saopćili da imamo čvrste dokaze da je Mekaskil dva puta u karijeri pao na doping-testu pa smo zatražili da testiranje i sada bude provedeno.


Kada je riječ o Puljku, administrativna procedura je riješena i igrat će u subotu. Utakmicu u Aleksandrovcu propustio je zbog privatnih razloga - tvrdi Ante Suton, predsjednik Širokog.


No, nijedan od ovih navoda, barem je tako bilo jučer, nije u zvaničnoj formi upućen Košarkaškom savezu niti je zatraženo izjašnjavanje nadležnih tijela KSBiH.