Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

21.05.2009.

Evropski vrijedan rezultat Jasne Horozić

Početkom ove sedmice Rijeka (Hrvatska) je bila domaćin međunarodnog atletskog mitinga za atletičare i atletičarke. AK „Sloboda-Tehnograd“ je nastupio sa svoja tri predstavnika, četristometrašicom Jasnom Horozić, osamstometrašicom Indirom Đulović i bacaćicom koplja Lejlom Džanić.

 

Lejla Džanić je osvojila četvrto mjesto, dok je Indira Đulović osvojila 6 mjesto na izrazito jakom juniorskom mitingu. Šlag na tortu je istrčan evropski vrijedan rezultat sjajne i najbolje atletičarke atletkog kluba iz Tuzle, Jasne Horozić koja je ponovno srušila svoj osobni rekord u vremenu 55,02s, koji je za pola sekunde bolji sa nastupa na ekipnom prvenstvu BiH. Ovim rezultatom Jasna je potvrdila i opravdala povjerenje fondacije stipendista, odnosno fondacije za stipendiranje mladih i talentovanih atletičara u BiH. Ovo je vrijedan rezultat svake pohvale, i sjajna uvertira jer će Jasnu Horozić u julu mjesecu čekati možda i najveći izazov ove godine, kada sa svojim trenerom Halidom Gazibegovićem bude nastupala na evropskom prvenstvu u Novom Sadu.


- Jako sam sretan ostvarenim rezultatom koji je Jasna istrčala. Nakon dugih priprema koje smo obavljali na stadionu u Tuzli i u Baru, s pravom sam se nadao da će Jasna istrčati ovako vrijedan i značajan rezultat. Moram priznati da je vrijeme na semaforu bilo 54.99s, ali u službenom biltenu i zvaničan reultat je objavljen 55.02s. Nisam puno razočaran oko toga, jer vjerujem da će Jasna Horozić i ove godine ići duboko ispod 55 sekundi, što je to samo polazilo nekada i mojoj bivšoj atletičarki Dijani Kojić. Veliki sam optimista i vjerujem da će ne samo mene, grad Tuzlu nego i BiH dostojno prezentovati na evroskom prvenstvu u julu mjesecu u Novom Sadu, i vjerujem da ćemo ponovno oboriti lični rekord i popeti se najedno od postolja, izjavio je trener Gazibegović.


Najbolji atletičar atetskog kluba sa Tušnja, preponaš Adnan Malkić, će u skorije vrijeme imati tri jaka mitinga, od kojih su dva u Sloveniji a jedan u Austriji. Adnanov trener, Muhamed Delić se nada da bi Adnan na jednom od ova tri mitinga u disciplini 110m pr. mogao ostvariti najbolji rezultat u karijeri, odnosno da se približi vremenu od 14,00s, a možda i ispod. Takođe i Adnan je član stipendista fondacije mladih i talentovanih atletičara koji imaju značajnu finansijku podršku od strane ove fondacije, odnosno predjsednika Mehmeda Sokolovića.