Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

22.05.2009.

Zlatko Jovanović: Želim igrati za BiH

Koliko je Zlatko Jovanović opasan po koš protivnika na svojoj su koži najbolje mogli osjetiti košarkaši Bosna ASA BHT u polufinalnom dvoboju prvenstva BiH za košarkaše sa Sloboda Ditom.Prodorni playmaker, kako sada stoje stvari, vrlo bi lako mogao postati novi reprezentativac Bosne i Hercegovine i pokušati pomoći našim "zmajevima pod koševima" da izbore plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj ove godine.

 

Trener sarajevske Vlada Vukoičić na time-outu je tokom jučerašnje utakmice u Mejdanu upozoravao je svoje košarkaše nekoliko minuta prije kraja da i pored plus 15 na svom kontu utakmica nije gotova i da posebnu pažnju obrate na Jovanovića. Playmakar tuzlanske ekipe potom je u samo desetak sekundi postigao dvije trojke i umalo režirao veliki preokret!


Kako njegove odlične igre nisu mogle ostati neprimjećene, u medijima su se pojavila špekulacije o tome da Jovanović želi da obuče dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sjajni organizator igre, sa istančanim osjećajem za asistenciju i koš, u razgovoru za SportSport.ba, potvrdio je želju da što prije zaigra u istom timu sa Teletovićem, Kikanovićem, Gordićem, Đedovićem i društvom.


- Ja sam rođen u Zrenjaninu, Srbija, ali mi je mama rodom iz Bosne, tačnije iz Mrkonjić Grada. Dakle, s te strane imam pravo tražiti sportsko državljanstvo i zaigrati u dresu Bosne i Hercegovine. Moja je želja zaigrati za bh. reprezentaciju i tu nemam šta kriti. Ukoliko selektor procijeni da sam potreban, neću imati nikakve dileme i odmah ću se odazvati pozivu. Što se mene tiče, posao oko igranja za bh. tim je gotov, a neka Košarkaški savez i stručni štab obave ostatak posla, ukoliko naravno procijene da sam im potreban. Ipak, ja sam 99 odsto siguran da ću već na ljeto obući nacionalni dres BiH, rekao je Zlatko Jovanović.


S obzirom na neospornu Jovanovićevu kvalitetu, ne treba sumnjati da će se selektor Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović olako riješiti usluga ovakvog košarkaša.