Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

24.05.2009.

Ćiro poslao naknadne pozive

Sa spiska kandidata za prijateljski meč protiv Uzbekistana, koji bi se 1. juna trebao odigrati u Taskhentu, otpalo je više od polovine pozvanih igrača. Svoj dolazak zbog klupskih obaveza tako su otkazali Semir Štilić, Boris Pandža, Adnan Mravac, Dario Damjanović, Miralem Pjanić, Admir Vladavić, Admir Raščić, Ermin Zec, ali i Mladen Žižović (povreda), Sulejman Smajić, Marko Topić i Damir Mirvić, koji su planirani za meč protiv Uzbekistana, ali su otpali zbog obaveza.


S obzirom na situaciju selektor nogometne selekcije BiH Miroslav Ćiro Blažević dao je zaduženje asistentu u stručnom štabu Borčetu Sredojeviću da dopuni spisak kandidata za prijateljski meč sa Uzbekistanom, pa su tako naknadni poziv dobili Ivan Topić (Široki Brijeg), Ilija Prodanović (Sloboda), Elmir Kuduzović (Sloboda), Staniša Nikolić (Zrinjski), Stojan Vranješ (Borac), Amer Jugo (Velež), Samir Bekrić (Željezničar) i Emir Hadžić (Čelik).


Pomenuti su se pridružili Nemanji Supiću, Adisu Nurkoviću, Emiru Spahiću, Veliboru Vasiliću, Bojanu Regoji, Sanelu Jahiću, Veliboru Đuriću, Vlastimiru Jovanoviću, Alenu Škori i Saši Kajkutu, čija imena su objavljena na prvobitnom spisku.


- Da ne bi ko pogrešno shvatio, svi nabrojani su se nalazili na širem spisku, tako da oni nisu rezerve, kazao je za Oslobođenje Borče Sredojević, te istakao da će igrači koji su zbog obaveza otkazali dolazak na meč protiv Uzbekistana svakako biti u kombinacijama za mečeve protiv novinara i Omana.

 

- Zašto ne bi bili?! Zaista su opravdano izostali zbog klupskih obaveza. Ipak, selektor će reći posljednju riječ i on će tek nakon Uzbekistana odrediti igrače za naredne utakmice.


Na spisku za meč protiv Uzbekistana nalazi se i nekoliko imena koja će zaigrati i za novinarsku selekciju...

-
Bitno je da su svi oni reprezentacija i zaista nema veze za koga će nastupiti 5. juna na Koševu. Svi će dobiti priliku za dokazivanje, smatra Sredojević.


Podsjećanja radi, kombinovana ekipa reprezentacije BiH meč protiv Uzbekistana igra 1. juna u Taskhentu, za 5. juni zakazan je meč na Koševu sa novinarskom selekcijom, dok je 9. juna u Cannesu utakmica protiv Omana.