Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

24.05.2009.

Velež izborio opstanak – kreću pripreme za narednu sezonu

Fudbaleri Veleža su u grčevitoj borbi za opstanak na kraju ipak uspjeli. U jednoj turbulentoj, teškoj sezoni Velež je na kraju izašao kao sastav koji je na kraju došao čak do 12. mjesta.  Realno gledajući malo ko je je vjerovao u uspjeh pogotovo nakon loše polusezone u kojoj je Velež pobjedio samo Leotar, Travnik i Modriču.

 

A navijači ovog kluba dobro se sjećaju kako je Velež izgledao do osmog kola. Tri trenera su se izmjenjali, čak je jednu utakmicu (Čelik) Velež odigrao i bez šefa stručnog štaba, uprave kluba skoro da i nije bilo, na kontu je bio samo jedan jedini osvojeni bod.

 

Kada se sve ovo uzme u obzir onda ovaj ostvareni opstanak ima posebnu težinu. U posljednjem kolu je Velež remizirao sa Modričom, osvojio je taj toliko željeni bod, ali na kraju niti to nije morao, jer je Zvijezda u Gradačcu, nadigrala ekupu Orašju. Upravo se o toj utakmici puno pričalo, špekulisalo, a na kraju se ispostavilo da od toga nije bilo ništa.

 

- Hvala svima koji su vjerovali, koji su bili uz nas, a malo ko je vjerovao da ćemo nakon onako teške situacije u prvom dijelu na kraju osigurati opstanak. Još jednom se u ovoj završnici pokazalo koliko je Velež velik klub, klub iza kojeg stoji armija navijača bez koje ne bi smo ovo napravili. Nije bilo lako, bili smo pod velikim pritiskom ali smo izdržali. Na kraju svakako treba reći da su utakmice u Zenici kada je Čelik pobjedio Orašje odnosno ova posljednja u kojoj je Zvijezda bila bolja od Orašja da nije sve tako crno u našem fudbalu, ističe Abdulah Ibraković koji će sa ekipom raditi do sredine sedmice nakon čega slijedi analiza urađenog i navijači se nadaju slaganja kako uprave tako i igračkog kadra koji je u stanju Velež vratiti na mjesto koje mu pripada u bh. fudbalu.

 

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, Ćamil Zuhrić, u izjavi za RTMne krije zadovoljstvo postignutim rezultatom - opstankom u Premijer ligi BiH, u šta je malo ko vjerovao prije samo nekoliko mjeseci.

 

- Ja sam jedan od rijetkih koji je vjerovao da Velež može opstati i prije šest mjeseci, kad smo počeli s radom na borbi za opstanak. Mnogi su bili skeptični i to je tada bilo i realno, jer smo bili i u organizacionom i u bodovnom zaostatku. Međutim, radom svih u klubu - i Uprave i trenera i igrača i navijača - došli smo do cilja, kaže Zuhrić za RTM-

 

On je komentirao i očekivanja Veležovih navijača da se naredne sezone ovaj stariji mostarski premijerligaš ne bori za opstanak. On je rekao kako je Velež sezonu završio na 12. mjestu, dodajući:

 

- Sad trenutno Velež može samo nastaviti kontinuitet ovog rada. Sve je spremno da Velež iduće sezone nema tih problema sa opstankom, rekao je Zuhrić.

 

Prvi čovjek Veleža je rekao kako već odmah - praktično od 1. juna - treba krenuti sa pripremama za narednu takmičarsku godinu.