Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

26.05.2009.

Bosna u petom finalu želi i treću titulu protiv Širokog

Košarkaši Bosne ASA BH Telecoma branit će titulu prvaka Bosne i Hercegovine protiv Širokog Eroneta u petom međusobnom finalu ova dva kluba u posljednjih šest godina. Sarajevski "Studenti" slavili su 2005. i 2006., Široki 2004. i 2007., a obje titule Širokobriježana i jedna Bosnina osvojene su u gostima!


Znači, kada je riječ o dva najveća bh. rivala u bh. košarci, prognoze su uvijek nezahvalne, čak ni to što Bosna ove sezone ima 3-0 (Kup BiH i Liga 8) protiv Širokog i prednost domaćeg terena u finalu neće zavarati stručni štab "Studenata".


Bez opuštanja


- Činjenica je da smo bili prvi u Ligi 8 i da zbog toga imamo ulogu favorita, ali dalek je put od prognoza na papiru do onoga na terenu. Naravno, naš cilj je titula, samo moramo biti svjesni da ne smije biti opuštanja - ističe trener Bosne Vlada Vukoičić.


U odnosu na prethodne mečeve Vukoičić kaže da je zdravstveni bilten uoči sutrašnjeg prvog finalnog duela mnogo povoljniji.


- Nekoliko dana bez utakmica dozvolilo nam je da doziramo treninge. Niko nije otišao u neko lošije stanje i nadam se da će tako ostati do utorka - kaže Vukoičić.


S obzirom na to da se rivali odlično poznaju, teško se mogu očekivati neke taktičke zamke.


                                   Neugodan rival


- Radimo kako bismo spremni dočekali sve suparničke varijante - kaže Vukoičić te dodaje da je Široki ekipa izuzetne širine i da ne zavisi od jednog ili dvojice pojedinaca.


- Imaju veliki izbor igrača. Na vanjskim pozicijama to su američki plej Mejson (Mason) i Mišić, zatim Puljko, Vrbanc i Siriščević. Pod košem su, također, veoma jaki. Grgat dominira i visinom i iskustvom, a tu su još Tomas (Thomas), Josipović, potom Špralja koji se vratio nakon povrede, Ružić koji igra pozicije tri i četiri - rekao je Vukoičić.


Početak u 20.30 sati


Prva finalna utakmica između Bosne ASA BH Telecoma i Širokog Eroneta na rasporedu je danas sa početkom u 20.30 sati u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu. Revanš je na rasporedu 30. maja u Širokom Brijegu (20 sati), a eventualna majstorica 2. juna u Sarajevu.