Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

26.05.2009.

Ćetojević očekuje uspjeh na EP

Devetogodišnji Radoslav Ćetojević, član Šahovskog kluba Banjaluka, se početkom maja u Vitezu, pobjedom na Kadetskom prvenstvu BiH, plasirao na Evropsko prvenstvo u Italiji, gdje očekuje dobar plasman.

 

- Iako idem u školu i imam mnogo da učim, svakodnevno igram šah, bilo sa članovima porodice ili na kompjuteru. Uporan rad, koji mi zbog ljubavi prema ovoj igri nije naporan, mora donijeti dobre rezultate, kaže Ćetojević, dodajući da se nada da će prikupiti novčana sredstva za odlazak u Italiju, na Evropsko prvenstvo koje će biti održano krajem avgusta u Fermu.

 

Ističe da ga za ovo prestižno takmičenje priprema Mileko Šibarević, intermajstor iz Banjaluke, s kojim se pripremao i za Kadetsko prvenstvo.

 

- Mislim da uz njegovu pomoć mogu još mnogo da naučim i postignem dobre rezultate. On mi je rekao da posjedujem talenat i to mi mnogo znači, kaže Ćetojević i dodaje da je nestrpljiv i da ima veliku tremu pred EP:

 

- Nervozan sam i imam malu dozu treme, ali one pozitivne, i nikako da dočekam da počne EP. Zadovoljan sam dosadašnjim uspjehom i mislim da mogu još napredovati. Pored roditelja, za svoje uspjehe veliku zahvalnost dugujem i tetku, koji me naučio da igram šah.

 

Želi da postane velemajstor i kaže da mu je šah donio mnogo pozitivnih stvari, od sjajnog osjećaja nakon trijumfa do stvaranja novih prijateljstava. Ćetojević je do sada osvojio mnogobrojna priznanja, od kojih se, pored trijumfa na takmičenju u Vitezu, izdvaja i prvo mjesto na ovogodišnjem Svetosavskom turniru mladih u Banjaluci, te osvojeno zlato na Kadetskom prvenstvu RS, koje je prošle godine održano u Tesliću. Trijumfovao je i na 9. i 10. otvorenom dječjem šahovskom prvenstvu u Doboju (2007. i 2008). On je, inače, tek drugi banjalučki kadet koji je gradu na Vrbasu donio zlato s prvenstva BiH.