Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

26.05.2009.

Tuzlaci danas protestvuju pred N/FSBiH!

Odluka drugostepene Komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza da ne izda licencu za nastup u Evropskoj ligi Slobodi za iduću sezonu, u Tuzli je izazvala šok i ogorčenje, a sa Tušnja poručuju da se neće pomiriti s ovom odlukom.


Iz Fudbalskog kluba Sloboda su za danas u 11 sati najavili dolazak svih igrača, stručnog štaba, ali i velikog broja navijača pred zgradu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Naime, ogorčeni odlukom drugostepene Komisije za licenciranje, koja ranije danas nije izdala odobrenje tuzlanskom klubu za nastup u Evropi, Tuzlaci sutra dolaze u Sarajevo kako bi pred zgradom saveza odgovornima u N/FSBiH mogli reći šta misle o ovoj odluci.


Naime, izvor blizak Slobodi navodi kako iza svega stoji Široki, koji u slučaju da Sloboda zaista ne bude u mogućnosti igrati Evropsku ligu naredne sezone, dobiva pravo nastupa u Evropi, bez obzira što to pozicija na tabeli ne omogućuje. U Slobodi najavlju kako sutrašnji protesti pred zgradom Saveza neće prestati sve dok Komisija za licenciranje ne promijeni svoju odluku.


Revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine, koji je Sloboda trebala igrati u četvrtak u Lukavici, također je pod znakom pitanja. Sutra, sa početkom u 12 sati, u sarajevskom hotelu Holywood zakazana je konferencija za medije na kojoj će se čelnici i igrači Slobode obratiti javnosti.