Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

26.05.2009.

Juniorska selekcija sutra protiv Engleske

Najbolji Bh. juniori će u okviru grupe 6. drugog elitnog kruga kvalifikacija za plasmana EP igrati protiv domaćina Engleske, zatim Škotske i Slovačke. Prvi susret izabranici Zorana Bubala igraju sutra u 19 sati po lokalnom, a  20 sati po našem vremenu u Doncasteru sa domaćinom selekcijom Engleske.


Na posljednjem treningu održanom u Vogošći u ponedjeljak navečer selektor Zoran Bubalo pokušavao je pronaći pravo rješenje za Engleze, ali je očigledno da još ima mnogo nedoumica oko početnog sastava.


- Engleska je favorit  to je jasno ali imamo pravo na optmizam ako ništa vjerujem da će  momci izgarati na terenu za ssaku loptu. Znamo da je njihova glavna prednost igra glavom ali vjerujem da imamo snage da se suprostavimo jakim Englezima, ističe naš selektor.


- Sigurno je da naši momci nemaju šta izgubiti. Nekoliko rezultata u ostalim kvalifikacionim grupama je pokazalo da favorit uvijek ne pobjeđuje. Ovo su momci pred kojima je prekretnica u daljoj nogometnoj karijeri i sigurno je da će izgarati na terenu, optimista je i Koordinator naše selekcije Denijal Pirić.


Za očekivati je da će naša selekcija susret sa Engleskom početi u sastavu: Mašić, Markić, Kvesić, Rezdeušek, Bičakčić, Sadiković, Višća, Gadžo, Pinjuh (Pandža), Stevanović, Handžić.