Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

26.05.2009.

Žalba ide na adrese Uefa i Fifa

Fudbalski klub Sloboda ogorčen je načinom na koji im je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uskratio učešće u Evropskoj ligi naredne sezone. Podsjetimo, drugostepena Komisija za licenciranje N/FSBiH donijela je odluku prema kojoj Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle nema sve uredne papire za nastup u evropskim kupovima, te shodno tome nema ni pravo nastupa u Evropi naredne sezone.


U tom slučaju, iz Premijer lige Bosne i Hercegovine u Evropskoj ligi iduće sezone igrao bi Široki. 
Ova je odluka u Tuzli izazvala zaprepaštenje i nevjericu. Danas je povodom ovog u sarajevskom hotelu Holywood Sloboda održala konferenciju za medije.


- Nama ne preostaje ništa drugo nego da sa žalbom idemo na dalje institucije. Žalićemo se FIFA i UEFA, pa neka njihove specijalizovane komisije donesu odluku o svemu. Nama je sad nejasno da li uopšte da igramo revanš susret Kupa Bosne i Hercegovine, koji bi trebali odigrati sa Slavijom. Mislim da nema smisla. Ova odluka Disciplinske komisije dovodi u pitanje regularnost takmičenja u Premijer ligi, rekao je predsjednik tuzlanskog kluba Salih Šabović.


Iz Slobode su na danas zakazanu konferenciju za medije pozvali Nihada Hodžića, predsjednika Komsije za licenciranje i Muniba Ušanovića, v.d. generalnog sekretara Nogometnog/Fudbalksog saveza Bosne i Hercegovine, ali...


- Niko iz Saveza se nije pojavio. Normalno da nije, jer im je važnije finale Lige prvaka nego činjenica da im se u pitanje dovodi regularnost takmičenja u Premijer ligi. Ovo je sramota nad sramotama“, ogorčeni su u Slobodi.