Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

28.05.2009.

„Rođeni“ već počeli pripreme za novu sezonu

Mostarski premijerligaš Fudbalski klub (FK) Velež počeo je mnogo ozbiljnije slagati svoju ekipu za narednu sezonu, ali i postavljati čvrste osnove za budućnost. Klub sa svijetlom tradicijom, koji se našao u teškoj situaciji, pritisnut brojnim problemima, ipak zahvaljujući svojim članovima Uprave prije svega predsjednikom Ćamilom Zuhrićem, članom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Samirom Ćemalovićem, te poduzetnikom Šefkom Vilom, te svi drugim simpatizerima i navijačima, uspio je prebroditi krizu i izboriti svoj premijerligaški statust i u narednoj sezoni.

 

Međutim, Uprava predvođena ovom trojicom entuzijasta, želi klub izdignuti i postaviti na prave noge, prije svega u organizacionom smislu. Velež je već dugo bez direktora, tako da je Predsjedništvo već krenulo u potragu za novi direktorom kluba. Nezvanično sazanajemo da se razmišlja da na vrući stolac direktora sjede Sedin Tanović, koji je već jednom obavljao ovu funkciju, dok bi na mjesto sportskog direktora trebao biti postavljen Sead Kajtaz, proslavljeni igrač mostarskog Veleža.

 

Ove inforamcije o novim ljudima u vrhu Uprave predsjednik Veleža Ćamil Zuhrić, danas nije mogao potvrditi, ali saznajemo da se uveliko privode razgovori oko imenovanja Tanovića i Kajtaza, za vrh operativaca u klubu.

 

Nakon postavljanja novog rukovdstva trebalo bi se mnogo brže krenuti i za eventualnim igračkim kadrom, te svim ostalim aktivnostima, kako bi klub, sa dugogodišnjom tradicijom, spremno dočekao novu sezonu.

 

Želja svih u Upravi kluba, prije svega ljudi o kojima se malo govori kada je Veležov uspjeh u pitanju, trojcu, Zuhriću, Ćemaloviću i Vili, da se svi trebaju uključiti u rad kluba sa jasnim i sa stvarnim zadacima, a ne da izbjegavaju svoje obaveze, te da se služe „ogovaranjima".

 

Novi potezi Predsjedništva zasigurno bude nadu, da se Velež vraća na tako željeni kolosijek, uspješne bosanskohercegovačke ekipe.