Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

28.05.2009.

Berberović okončao sezonu

Za Džemala Berberovića, fudbalskog A reprezentativca Bosne i Hercegovine sezona je završena. Nakon što se povrijedio 3. maja na utakmici protiv Eskisehirspora, postojala je mogućnost da zaigra u subotu protiv Bešiktaša, ali je ta varijanta otpala.


Berberović će se pojaviti na okupljanju bh. reprezentacije uoči utakmica protiv selekcije novinara i Omana, ali neće biti u kombinacijama selektora Miroslava Ćire Blaževića.  
„Koljeno me još uvijek boli i nema potrebe da rizikujem. Osigurali smo opstanak i utakmica protiv Bešiktaša biće revijalna“, izjavio je Berberović za SportSport.ba.


Naš reprezentativac ima problema sa koljenom, a ističe kako još uvijek povredu nije zaliječio.


- Još uvijek nisam sto posto u trenažnom procesu. Trčim samo pravolinijski, ne mogu mijenjati pravac, a loptu samo šutiram unutrašnjom. Stoga ne vjerujem da ću igrati i prijateljske utakmice reprezentacije protiv selekcije novinara i Omana. Ne želim ništa rizikovati, jer mi je najvažnije da budem spreman za nastavak kvalifikacija i odlučujuće utakmice za plasman u baraž


Osim Berberovića, u Turskoj igraju još dvojica naših reprezentativaca. Kenan Hasagić čuva mrežu Istanbul BB, dok je Safet Nadarević stub odbrane Eskisehirspora.


- Svi smo osigurali opstanak iako smo „visili“ sve do prošlog kola. U stalnim sam kontaktima sa Kenom i Nadarom i zaista smo svi zadovoljni rezultatima u ovoj sezoni, naglasio je Berberović, koji će vjerovatno troipogodišnji ugovor sa Denizlijem odraditi do kraja:


- Kada sam na polusezoni došao u Denizlispor, bili smo u opasnoj zoni i bliži smo bili ispadanju u drugu ligu, nego opstanku. U drugom dijelu sezone osvojili smo 23 boda i kolo prije kraja osigurali opstanak, pa su u klubu zadovoljni investicijama u zimskom prelaznom roku. Lijepo mi je ovdje i za sada ne razmišljam o odlasku. Međutim, ne znam šta se može promijeniti. Za sada sam ovdje i 26. juna pojaviću se na pripremama za narednu sezonu.