Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

29.05.2009.

Igračima Čelika zatvorili vrata

Nezadovoljni fudbaleri Čelika već danima dolaze u klupske prostorije kako bi neko od čelnika razgovarao s njima. Nekolicini igrača je istekao ugovor i žele razgovarati s Upravom kluba o produženju ili odlasku. Međutim, većina članova je već na godišnjem odmoru, a u klubu nema nikoga.


                                   Produženje ugovora


- Dolazimo u klub da razgovaramo s ljudima u Upravi o produženju ugovora i isplaćivanju novca, ali nikog nema u klubu. Igrači su otišli na odmor, a niko ne zna svoj status, jer nikog nema u klubu. Ne zna se ni šta će biti s trenerom Bloudekom, a većini standardnih igrača ističe ugovor. I kada se sastane Upravni odbor, odlučuju samo tri čovjeka, a ostalih osam-devet samo sjedi i ništa ne radi - kaže jedan igrač Čelika koji je zamolio da mu se ime ne spominje.


Čelik je i u ovoj sezoni po ko zna koji put razočarao svoje navijače, a u trenucima kada se trebaju praviti planovi za iduću sezonu većinu vodećih ljudi u klubu, izgleda, da ne zanima trenutna situacija u klubu.


                                   Isplata dugovanja


- Posljednju plaću uzeli smo za mart mjesec, igrači koji žele ići iz kluba traže da im se isplate dugovanja, ali izgleda od toga ponovo nema ništa. Niko ni ne razmišlja isplatiti igračima pare, a kamoli s nekim i produžiti ugovor. Ne znam šta će i kako biti pred početak iduće sezone, iako nam godinama pričaju kako nem je cilj Evropa, niko s nama ne želi ni razgovarati. Za danas je najavljen u 13 sati zajednički ručak, ali većina igrača je već napustila Zenicu - govori ogorčeni igrač Čelika.