Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.05.2009.

I Marijan Vlak u kombinacijama ???

Nogometaše Širokog Brijega u protekle tri sezone vodila su četiri trenera, ovog ljeta traži se novo ime. Nakon rastanka sa Ivanom Katalinićem potrage za novim šefom struke još su, barem što se tiče javnosti, na razini spekulacija. Širokobriježani su poznati po čestim i brojnim promjenama u stručnom stožeru. Nakon sezone 2006./2007. s klupe je otišao Ivica Kalinić, s kojim je osvojen trofej Kupa BiH. U jesen sezone 2007./2008. na Pecaru je došao stari znanac, trener s kojim je osvojen drugi naslov prvaka, Ivica Barbarić, no ljubav je brzo nestala i nakon samo 4. kola i tada poraza od Jedinstva u Bihaću, Mostarac je otišao po drugi put.

 

Ostatak sezone kao trener odradio je Splićanin Mario Ćutuk, no i on je zbog nedostatka licence ostao samo do slijedećeg ljeta. Katalinić je došao sa svim traženim predispozicijama, no rezultat nije ostvario, a Široki je do izlaska u Europu došao samo zahvaljujući Drugostupanjskoj komisiji za licenciranje NS BiH, koja je Slobodi, a prethodno i Borcu, uskratila izdavanje europske licence.


Poprilično nezgodno vrijeme za traženje novog trenera. I iznimno kratko, jer već 22. lipnja na rasporedu je ždrijeb 1. pretkola Europske lige, a 2. srpnja i prva utakmica. Spekulacije su u krug izbora uvukle trenera mostarskog drugoligaša Branitelja, Slavena Musu, koji je sredinom 90-ih nosio dres Širokog Brijega. Na Pecari to nisu htjeli komentirati – sve se svelo na “sačekajte do ponedjeljka”, kada će se sve znati.


- U ponedjeljak u 19 sati zakazana je sjednica Upravnog odbora na kojoj će se razmatrati tri točke – analiza protekle sezone, planovi za slijedeću i pitanje šefa struke, rekao je tajnik kluba Josip Bevanda, dodavši:

 

- Što se tiče trenera, on može a i ne mora biti imenovan tada.


U međuvremenu iskaču i nove priče i pričice, neki navode da je na Pecari viđen i Marijan Vlak, kao i još jedan u nizu trenera iz Dalmacije, koji se okušao u Premier ligi, Vjekoslav Lokica. Ponavljamo, to su redom sve spekulacije koje treba ozbiljno shvatiti tek kada i klub u svoje komentare uvuče njihova imena. A po svemu sudeći, to se neće dogoditi.