Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.05.2009.

Ćiro izdiktirao sastav za meč sa Uzbekistanom

Tek nakon jednog odrađenog treninga, Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine tvrdi da zna početni sastav koji će 1. juna istrčati na megdan Uzbekistanu. Prema onome što je najavio na press konferenciji dana uoči polaska u Tashkentu na golu bi trebao stajati Nemanja Supić, a stoperski trojac činili bi Ilija Prodanović, Emir Spahić i Velibor Vasilić. Na desnom boku bi bio Sanel Jahić, a na lijevom Elmir Kuduzović. Vlastimir Jovanović, Elvir Čolić i Velibor Đurić trebali bi dobiti mjesto u veznom redu, a Alen Škoro i Emir Hadžić u vrhu napada.


- Prema onome što sam vidio na prvom treningu, u ovoj selekciji ima potencijala i vjerujem da će se neko nametnuti i za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Armenije i Turske, rekao je selektor Blažević, dodavši:


- Upravo će nam provjera protiv Uzbekistana poslužiti da vidim sa kakvim igračkim kadrom raspolažemo. Vjerujem da će ovi momci dati sve od sebe i dostojno se suprostaviti favorizovanoj reprezentaciji Uzbekistana. Nama je pobjeda imperativ, jer javnost od nas očekuje trijumf posebno nakon dvije velike kvalifikacione pobjede protiv Belgije.


Ipak, poznavajući selektora, odnosno slijedeći promjere iz prethodnih reprezentativnih akcija nije isključeno da u posljednjem trenutaku dođe do promjena u sastavu. Do polaska u Uzbekistan naši reprezentativci odradiće još jedan trening, večeras u 18.30 sati na igralištu Igmana na Ilidži. Moguće je da sa Ćirinim izabranicima trenira i Edin Džeko, koji je oslobođen obaveza za gostovanje u Aziju, ali će se priključiti našem nacionalnom timu nakon povratka iz Tashkenta, uoči prijateljskih utakmica protiv selekcije novinara (5. juna) i Omana (9. juna).