Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

31.05.2009.

Meho Kodro : Sve sam prebolio

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH Meho Kodro, kojeg su čelnici Saveza otjerali sa klupe početkom prošle godine, skoro godinu dana nije dao izjavu ni za jedan bh. medij. Međutim, "as" dolazi do legende Veleža, Barcelone i reprezentacije BiH i razgovara o trenutnim planovima, ambicijama, ali i igračkoj i trenerskoj karijeri jednog od najboljih napadača kojeg je ova zemlja ikad imala.


Zbog čega ste se udaljili od bh. medija?


- Nisam htio davati nikakve izjave za bh. medije jer sam se htio odmoriti. Nakon onog što mi se desilo s reprezentacijom nisam htio imati nikakav utjecaj za stvari u i oko reprezentacije. Događanja i stvari u i oko reprezentacije dali su mi posebnu satisfakciju u životu i to je nešto što se ne zaboravlja. Trenutno radim u Sociedadu s igračima između 18. i 20. godine i pravim igrače za prvi tim.


Kada ćete postati trener prvog tima?


- Naravno da imam ambicije jednog dana postati trener prvog tima. Međutim, ne želim ja to po svaku cijenu, niti su moje ambicije velike. Trenutno uživam sa svojom porodicom, volim raditi s mladim igračima, pa ćemo vidjeti šta će biti u narednom periodu.


Pratite li reprezentaciju BiH?


- Kako da ne. Najviše putem španskih medija i vidim da ide dobro. Nadam se da ćemo tako i nastaviti u nastavku kvalifikacija. Pratim posebno i naše igrače po Evropi i drago mi je što igraju veoma dobro. Svi pričaju o Džeki, a za mene to nije nikakvo iznenađenje, jer prvi put kada sam ga vidio na treningu vidio sam kakav je igrač. Jednostavno sam znao i osjetio kako će jednog dana biti veliki.


Kako vam se čini moćna Barcelona s Guardiolom?


- Igrao sam s Guardiolom u sezoni 1995/96. i uvijek je imao tu lidersku sposobnost. Nevjerovatan je momak, a o njegovim trenerskim mogućnostima ne treba puno govoriti, o tome dovoljno govore rezultati. Profesionalac je uvijek bio samo takav, a ovaj tim Barcelone je nešto posebno. Messi i društvo su jednostavno nezaustavljivi.


Šta danas mislite o ljudima u Savezu?


- Rekao si mi da me to nećeš pitati, spustit ću ti slušalicu (smijeh). Ne želim o tome pričati, jer je to iza mene. Kada dođem u Mostar, na kafi ćemo pričati i o tome. Trenutno uživam u životu i porodici i to mi je prioritet u ondosu na sve. Prebolio sam ja sve.


Znate li da je Velež obezbijedio opstanak?


Naravno, jedva čekam odmor koji bi u junu mjesecu trebao provesti u Mostaru. Vidim da je Velež obezbijedio opstanak. Rođeni su posebna priča, to teško mogu porediti s nečim. Kada mi djeca završe sa školom, odmah dolazim u svoj Mostar.