Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

31.05.2009.

Sloboda mnogo očekuje od saradnje sa Bosnom

Rukometaši Slobode Solane plesali su samo jedno premijerligaško ljeto iako se u početku sezone činilo da će izboriti opstanak u eliti. Ipak, ako Tuzlacima nešto može poslužiti kao utjeha, to je, onda, činjenica da je interes za saradnju sa ovim klubom pokazao aktuelni prvak Bosna Sunce osiguranje.


- Kao najbolje organiziran klub u državi, Bosna je mnogima uzor i nama je čast što su nam uputili poziv za konkretnu saradnju, između ostalog i kroz posudbu igrača. Sredinom juna sastat ćemo se u Sarajevu sa Bosninim predstavnicima - rekao je sportski direktor Slobode Sead Mulić.


Prema njegovim riječima, Sloboda će u narednoj sezoni podmladiti ekipu, ali to ne bi trebalo utjecati na njene ambicije, odnosno na želju da se vrati u najviši rang.


- Okosnica će biti mlađe snage iz našeg pogona, a bazu ćemo ojačati selektiranjem talenata iz osnovnih i srednjih škola - istakao je Mulić.


Petorici rukometaša istekli su ugovori (Jahić, Begagić, Vujadinović, Savković, Janković), a za sada nijedan nije pokazao zanimanje za nastupe u nižem rangu.