Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

01.06.2009.

Alen Avdić : Sarajevo nema tim za Evropu!

Alen Avdić, bivši jugoslovenski i bh. reprezentativac, dugogodišnji napadač Sarajeva, trenutno je na odmoru u Sarajevu. I pred vratima je bordo kluba u kojem se afirmirao, a kojem je često punio blagajnu. Avdić je igrač koji je najviše puta odlazio sa Koševa i vraćao se u matični klub. Posljednja Avdićeve adresa je Iran. Jučer smo ga "presreli" dok je vodio kćerkicu (9) Enu na plivanje.

 

Vraćate li se na Koševo, ili imate drugih planova?

- Jesam u nekim kontaktima, ali nismo ništa konkretno dogovorili - kaže za "San" Avdić.

 

Zašto?

- Zato što i ljudi u FK Sarajevo znaju za moje inostrane kombinacije. U inostranstvu igram radi para, u Sarajevu iz ljubavi.

 

Kada ćete donijeti konačnu odluku?

- Nema potrebe da žurim. Imam nekih ponuda iz Irana, Belgije, Turske, ali vagam. Zove me i Jasenko Sabitović u Koreju.

 

Zašto je Sarajevo na drugom mjestu?

 - Zato što želim odraditi još najmanje jednu sezonu vani, i onda se vraćam na Koševo. Moj posljednji ugovor bit će sa Sarajevom.

 

Ne privlači Vas Evropa?

- Privlači, ali jedno ili dva kola nisu mi izazov.

 

Zar mislite da Sarajevo ne može više?

- Nažalost, mislim da Sarajevo nema tim za Evropu.

 

Koji profil igrača nedostaje Mehmedu Janjošu?

- Sarajevu trenutno treba po jedan igrač u svim linijama.

 

Mislite li da su Almir Turković i Senad Repuh, prerano otišli?

- Po mom mišljenju, napravljena je nepravda prema Turkoviću i Repuhu. Oni jesu u godinama, ali od njih nema boljih u ligi. Sa Turkovićem i Repuhom, mladi bi igrači brže stasali. Ako su Raul, Nesta, Panući, Zambrota, Sidorf, Ze Roberto, u četvrtoj deceniji još uvijek upotrebljivi u najjačim ligama, Turković i Repuh bi sigurno donijeli prevagu u borbi za titulu. Pogotovo bi koristili u Evropi. No, klub im je uručio cvijeće, a da ih niko ništa nije pitao - izjavio je za "San" Alen Avdić.

 

Hošić s Jadrana na Koševo

I Dženan Hošić, bivši stameni stoper FK Sarajevo, sve je bliži povratku u najdraži mu dres. Redovno trenira, fizički je spreman i potpuno zdrav. Jedino što mu nedostaje su utakmice.

 

- Zvao me je nedavno Senad Merdanović s kojim sam razgovarao o povratku. Ove sedmice idem u Hrvatsku na more, pa je moguće da sve dogovorimo telefonom. Možda skoknem sljedećeg ponedjeljka do kluba na razgovor. Nemam namjeru postavljati neke sprecijalne uslove, ali naravno ne mogu igrati ni za džaba. Moja želja je da odigram još makar sezonu u Sarajevu - kaže popularni Hoša koji je svojim igračkim kvalitetima odavno prevazišao domaću Premijer ligu.

 

Stjepić, Mujić, Smajlović...

Saša Stjepić, Muhamed Mujić, Admir Smajlović, imena su koja se spominju kao potencijalna pojačanja Sarajeva u narednoj sezoni. Sva trojica su napadača. Stjepić je golgeter prijerdorskog Rudara, Mujić mladi reprezentativac) najmlađi prvotimac i napadač Slobode, a Smajlović je prvo ime Zvijezde. Hajrudin Šuman se nada da će dovesti barem jednog od njih, uz već provjerene Avdića i Hošića. U vrijeme kada je Mustafa Dučić brinuo o pojačanjima, te poslove, pred klupskim prostorijama i "Popajom" bio je red pojačanja, koja su željela obući bordo dres.