Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

01.06.2009.

Sanel Jahić : Svaka utakmica je novo dokazivanje

Uz Nemanju Supića i kapitena Emira Spahića, Sanel Jahić jedini je u sastavu reprezentacije iz ekipe koja je krajem marta i početkom aprila deklasirala Belgijance u dva meča. Kako je grčko prvenstvo završeno dosta ranije, Jahić je održavao formu trenirajući sa Željezničarom. Poziv za meč sa Uzbekistanom prihvatio je bez razmišljanja.


- Čast je igrati za reprezentaciju i želim iskoristiti svaku priliku da obučem državni dres. Atmosfera u ekipi je veoma pozitivna. Momci su željni dokazivanja. Svjesni su da im je ovo odskočna daska. I ja sam igrao u Premijer ligi BiH i ostvario dva transfera u inozemstvo i znam da se iz našeg prvenstva može otići u jaku ligu. Vidim na ovim igračima da žele učiniti sve da skrenu pažnju na sebe - kaže Jahić.


Tri junske utakmice su, prema Jahićevom mišljenju, odličan su test uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.


- Siguran sam da u Uzbekistanu možemo ostvariti dobar rezultat. Posebno će nam biti jaka provjera protiv selekcije novinara, koju čine igrači koji žele da iz drugog plana skrenu pažnju selektora. Ove tri utakmice u narednim danima bit će sa selekcijama jačim od Ermenije i zato vjerujem da ćemo se odlično pripremiti za septembarska iskušenja - govori Jahić.


                                   Ponuda ima, ali neću žuriti


Jahiću je ostala još jedna godina ugovora sa grčkim Arisom. Ponuda za transfer ima.


- Galatasaraj se stalno javlja. Zainteresiranih imao i u Grčkoj. Aris već nudi novi ugovor. No, ljeto još nije ni počelo. Još je rano i neću žuriti sa odlukom o nastavku karijere - kaže Jahić.