Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.06.2009.

AK Borac šesti na Kupu šampiona

Atletičari i atletičarke Borca zauzeli su šesta mjesta na Kupu šampiona i osigurali ostanak bh. timova u B grupi. Muškarci su u konkurenciji sedam timova u nedjelju u Dubnici osvojili 54 boda, dok su atletičarke sa 66,5 bodova bile šeste u konkurenciji osam klubova.

 

- Osigurali smo ostanak u B grupi, odnosno budućem predstavniku BiH da ponovo nastupa u B grupi Kupa šampiona, što je najveći uspjeh Borca, ali i klupske bh. atletike. Bila je jaka konkurencija. Uz malo sreće smo mogli i do petih mjesta u obje konkurencije, ali i ovim rezultatima smo izuzetno zadovoljni, posebno zato što je muški tim iz BiH prvi put nastupio na Kupu šampiona, rekao je Nebojša Matijević, trener Borca, i dodao da je takmičenje pratila kiša zbog koje je dolazilo i do pauza.

 

Najbolje plasmane ostvarili su Semir Begić koji je u bacanju kugle bio drugi, te Saša Kecman, koji je bio treći na 200 metara i četvrti na 100 m. Darko Rosić je zauzeo na 800 metara četvrtu poziciju, a Srđan Jovović u bacanju koplja.

 

Kod djevojaka Jasmina Horozić je bila druga na 400 m i treća na 200 metara, a Biljana Cvijanović druga na 3.000 m stipl. Gorana Cvijetić zauzela je treća mjesta na 100 m s preponama i na 400 m s preponama, Vladana Gavranović je bila četvrta na 800 metara, a Gorana Tešanović četvrta u bacanju kugle.