Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

03.06.2009.

Zlatko Jovanović : Ostanak Vukoičića je jako bitna stvar

Najbolji strijelac (20,9 u prosjeku), prvi asistent (7,6), vodeći u osvojenim loptama (2,9) Lige 8 za prvaka BiH...


Sve to je uspjelo Zlatku Jovanoviću, koji je obilježio proteklu sezonu u bh. košarci i pokazao da se u njegovih 180 centimetara visine krije izuzetan potencijal. Najupečatljiviju partiju plej Slobode Dite pružio je u meču protiv Širokog, kada je postigao čak 42 poena. Zbog toga nikoga nije iznenadilo da je želju za dovođenjem vrsnog pleja pokazao i naš najtrofejniji klub Bosna ASA BH Telecom.


- Međusobno interesovanje definitivno postoji. Bosna je pokazala želju, godi mi što me zovu, jako bitna stvar je i to što je Vlada Vukoičić ostao trener. Sada je na mojoj menadžerskoj agenciji i ljudima iz kluba da se dogovore, mada postoje i druge kombinacije - kaže Jovanović, za čije se usluge, između ostalih, interesiraju Crvena zvezda i podgorička Budućnost.


Jovanović je u januaru proslavio 25. rođendan. Rođen je u Novom Bečeju (Srbija), gdje je i počeo karijeru u lokalnom klubu Polet. U našoj ligi zablistao je prošle godine u banjalučkom Borcu, iz kojeg je prešao u Slobodu Ditu, u kojoj mu je istekao ugovor. Međutim, malo ko se sjeća da je Jovanović nastupio u bh. prvenstvu još 2004. kao član Igokee (tokom karijere još je igrao i za Novi Sad).


- Tada baš i nisam ostavio neki trag. Stigao sam tri dana prije početka Lige za prvaka i trebalo mi je vremena da se uklopim. Nisam imao ni neku minutažu. To je bila skromna epizoda, ali se u međuvremenu ipak dosta toga promijenilo - kaže Jovanović.


Željan nastupa u dresu BiH


Jovanović nam je još jednom potvrdio želju da zaigra u dresu BiH. Njegova majka rođena je u Mrkonjić-Gradu i po tom osnovu Zlatko bi trebao dobiti bh. državljanstvo.


- Papire očekujem uskoro, a dobio sam i signale da bi se mogao naći na spisku selektora. Bila bi mi čast igrati za reprezentaciju BiH - kaže Jovanović.

                     
Novi ugovor za Ivanovića


Krilni centar Ivan Ivanović trebao bi, možda već i danas, potpisati novi ugovor s Bosnom, saznajemo iz kluba. Crnogorski reprezentativac bio je ove sezone među najboljim igračima "Studenata", pa je njegov ostanak bio jedan od prioriteta klupskih čelnika.