Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

03.06.2009.

Petorica van stroja za „novinare“

Fudbalska reprezentacija BiH održala je danas popodne prvi trening nakon što se kompletirala dolaskom iz Uzbekistana. Ćirini Zmajevi su uoči dvije predstojeće prijateljske utakmice, protiv novinarske selekcije (u petak) i Omana (ponedjeljak) trenirali na stadionu Grbavica.


Selektor Miroslav Blažević mogao je računati na 17 igrača, a 18. će biti Zvjezdan Misimović koji će se saigračima priključiti večeras.
Sada je već izvjesno da će naredna dva ogleda zbog povreda propustiti Kenan Hasagić, Džemal Berberović, Zlatan Muslimović, Dario Damjanović i Admir Vladavić, zbog čega su Vlastimir Jovanović i Velibor Vasilić prikljućeni A  timu.


Blažević je reprezentativce podijelio u dva tima koja su odigrala meč. Slavili su «obilježeni» rezultatom 6:3, a prvo ime bio je trostruki srijelac Edin Džeko. Dva puta se u strijelce upisao i Jovanović dok je jedan gol postigao Miralem Pjanić. U ekipi koja je izgubila susret najzapaženiji je bio Marko Topić (dva gola) te Samir Muratović (jedan).


Za pobjednički tim igrali su: Supić, Ibričić, Vasilić, Kečo, Mravac, Pandža, Topić, Štilić i Muratović, dok su u drugoj ekipi nastupili: Nurković, Spahić, Nadarević, Rahimić, Pjanić, Jovanović, Salihović, Jahić i Džeko.


- Mogu izgubiti svaku utakmicvu, ali ovu ne. Učiniću sve da moji izabranici ostvare pobjedu protiv 'vas, novinarima', jer bi od sviju mogao podnijeti poraz, ali ne i od 'sedme sile'. Igraćemo kao da je riječ o kvalifikacijama, u svom stilu je kazao selektor Blažević.


Sutra će se na stadionu Grbavica (18 sati) održati još jedan trening na kojem će biti i Misimović.