Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

03.06.2009.

Priznanje za Nihada Đedovića

Bosanskohercergovački košarkaš Nihad Đedović dobio je laskavo priznanje za najboljeg stranca u LEB Silver ligi u kojoj je sa svojom Cornellom (filijala slavne Regal Barcelone) izborio viši rang takmičenja. Bh. reprezentativac je tokom cijele sezone pružao odlične partije, a najbolji je bio kada je najviše trebalo, u završnici (play-offu) kada je njegova ekipa slavila u izuzetno jakoj konkurenciji. Osim Đedovića, www.eurobasket.com je nagradio i ostale igrače iz LEB Silver lige, a izabrane su prva i druga petorka prvenstva.


Najbolji igrač je Stevie Johnson (klub Faymasa Palencia), koji je zaslužio priznanje i za krilnog igrača godine, dok je najbolji na poziciji beka Brett Beeson (Almeda Park Cornella). Nagrada za najuspješnijeg centra otišla je u ruke Edwarda Cagea (Consmetal Navarra), dok je najbolji domaći igrač je Carles Bravo (Faymasa Palencia).


Prvi tim LEB Silver lige čine: Brett Beeson, Carles Bravo, Stevie Johnson, David Navarro (Caja Rioja) i Edward Cage, dok su u drugoj petorci:


James Holmes (Torrons Vicens - C.B. L'Hospitalet), Tarick Johnson (Viopisa Gijon Baloncesto), Nihad Đedović, Brandon Wolfram (CB Penas Huesca) i Timothy Frost (Gestiberica Ciudad de Vigo).