Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

04.06.2009.

Hasagić, Damjanović i Muslimović ne igraju protiv "novinara"

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se jučer iz Istanbula, usputne stanice na povratku iz Uzbekistana. Selektor Miroslav Blažević odmah se sa aerodroma uputio sa igračima u hotel "Hercegovina", gdje su ga dočekali pozvani reprezentativci za mečeve sa selekcijom novinara sutra na Koševu i sa Omanom 9. juna u Kanu.


                                   Popraviti utisak


Osim Jovanovića, Blažević se ipak odlučio pozvati i Vasilića. Spisak povrijeđenih se proširio i sa Damjanovićem, koji neće biti na raspolaganju za predstojeće mečeve, a definitivno su otpali i Muslimović i Hasagić. Povrijeđen je Vladavić.


- Tako nam je suđeno, da uvijek neko fali.. No, to nas neće poremetiti. Na raspolaganju imam dosta igrača da sastavim jaku ekipu za utakmice koje su pred nama - kaže Ćiro.


Blažević je rekao da neće slati dodatne pozive za ove dvije utakmice. Ćiro je od jučer potpuno fokusiran na utakmicu sa novinarskom selekcijom.


- Tražim maksimalnu koncentraciju. Neću dozvoliti da nam "novinari" budu nagazna mina. Siguran sam da će igrači koji su bili u Uzbekistanu željeti popraviti utisak i ostaviti dojam. S druge strane, znam koliko su reprezentativci željni druženja i utakmica i koliko im znači svako okupljanje. Vjerujem da će to biti pravi spektakl - govori Blažević.


                                   Nekoliko opcija


Junski program je ispunjen, a Blažević stalno radi i na popunjavanju avgustovskog. FIFA-in termin je 12. tog mjeseca i postoji nekoliko opcija za taj, posljednji test uoči nastavka kvalifikacija.


- Postoji mogućnost da idemo u Iran i da odigramo tamo utakmicu. Poznato je da smo dužni Irancima, a postoji mogućnost da nas tuže i da bismo to preduprijedili, može se desiti da u avgustu budemo igrali u Iranu - rekao je Ćiro.


                                   Ćiro pohvalio Barbarića


Blažević je po povratku iz Uzbekistana pohvalio svog saradnika Ivicu Barbarića, koji mu je bio jedini asistent na ovom putovanju.


- Sjajno je sam odradio posao za trojicu. Pripremio je igrače za sve što nas je očekivalo na ovom dalekom putu. Moram mu ovako, javno čestitati - priznao je Ćiro.


                                   Promjena hotela u Istanbulu


Po dolasku u Istanbul iz Taškenta, reprezentativce je dočekalo neugodno iznenađenje, jer rezervirani hotel ni po čemu nije bio na nivou jedne državne selekcije. Blažević je odmah naredio napuštanje hotela. Sekretar stručnog štaba Elmir Pilav brzo je reagirao i od agencije koja je organizirala smještaj u Istanbulu zatražio objašnjenje za neuvjetan smještaj, a zatim brzo pronašao odgovarajući hotel u blizini aerodroma.