Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

04.06.2009.

Štilić: U Njemačkoj bih se najbolje uklopio

Sezona za bivšeg fudbalera Željezničara Semira Štilića u poljskom Lechu može se okarakterisati i više nego uspješnom. Ujedno, sezona iza nas bila je prva u inostranstvu za vezistu reprezentacije Bosne i Hercegovine u kojoj je proglašen najboljim stranim fudbalerom u Poljskoj, a sa Lechom je osvojio i naslov pobjednika Kupa u ovoj zemlji. Odlične partije u dresu kluba iz Poznana privukle su pažnju mnogih klubova. Prvo se za Štilića interesovao slavni škotski Celtic, a nedavno je svoje skaute u Poljsku poslala i berlinska Hertha.


- Poznato mi je da je Hertha zainteresovana za mene, ali ja se u ovom trenutku zaista ne želim zamarati eventualnim transferom. Na kraju krajeva, ne odlučujem samo ja. Pita se i Lech, čija će uprava odlučiti u slučaju ponude za mene, kaže Štilić i dodaje da bi u slučaju odlaska iz Poljske najviše volio da pređe u neki od bundesligaških klubova i dodaje :


- Njemačka je blizu, ima jednu od najjačih evropskih liga, poznajem jezik i mislim da bi se tu najbrže i najbolje uklopio.


Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević u predstojećem susretu koji A tim igra protiv selekcije novinara, Štilića je “posudio” ekipi koju će voditi Dragan Jović. Ćirina želja je da Štilića promoviše kao nasljednika Zvjezdana Misimovića u državnom dresu BiH, a Štilić bi u narednom susretu kvalifikacija trebao na terenu zamijeniti Misketa, kojeg neće biti zbog žutih kartona.


- Meni je od svega najbitnije da igram. Uvijek je posebna draž obući dres a nacionalnim grbom. Motiva mi neće manjkati i želim dokazati svima kako sam sposoban igrati u A timu. Odlika svakog dobrog fudbalera je da igra dobro kada je pritisak najveći. Jas am uvjeren da to mogu podnijeti, zaključio je ovaj nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara.