Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

04.06.2009.

Dinamo lovi Sulejmana Smajića

Nekadašnji veznjak mostarskog Zrinjskog, a danas član belgijskog Dendera, mogao bi ovo ljeto promijeniti sredinu.Prema pisanju belgijskog tiska zainteresiranih klubova je puno. Predsjednik Dendera Patrick de Doncker izjavio je da će biti jako teško zadržati Smajića još jednu sezonu s obzirom da je potražnja za povremenim bh. reprezentativcem dosta velika.


- Pesimističan sam po pitanju Smajićevog ostanka. Za njega se trenutačno zanimaju brojni klubovi i njegov ostanak u Denderu je pod znakom pitanja, prokomentirao je spekulacije belgijskog tiska prvi čovjek Dendera, kluba koji trenutačno igra doigravanje za ostanak u elitnom rangu belgijskog nogometa.


Za 24-godišnjeg Smajića interes su pokazala tri belgijska kluba – Lokeren, Saint Truiden i Germinal Berschot, nizozemski Groningen i zagrebački Dinamo, koji se u vezu sa Smajićem dovodio još dok je nastupao u dresu Zrinjskog. Belgijski mediji ne navode kolika bi mogla biti odšteta za Smajića, ali napominju da bi klub mogao višestruko zaraditi jer Smajić s Denderom ima ugovor potpisan do 2012.


- Pred nama su još tri utakmice doigravanja, tako da trenutačno razmišljam samo o njima, a vidjet ćemo što donosi ljeto. Znam da me iz Groningena prate odavno, dok o navodnom interesu Dinama ne mogu reći ništa konkretno, budući da i ja o tome znam samo ono što sam pročitao u novinama, izjavio je Smajić.


Dosta toga sigurno će ovisiti o tome hoće li Dender ostati u elitnom rangu. Smajićev klub se s Roeselareom, Liersom i Antwerpenom bori za ostanak, a s obzirom da se Jupiler liga smanjuje s 18 na 16 klubova, samo će pobjednik doigravanja ostati dio prvoligaškog društva. Nakon tri utakmice Dender je drugoplasirani s pet bodova, dva manje od vodećeg Roeselarea. U posljednjem kolu Roeselare mora na noge Denderu, tako da bi ta utakmica mogla odlučivati od sudbini Dendera, ali i Smajića, jer ne vjerujemo da će bivši veznjak ostati u sadašnjem klubu ako ovaj ispadne u niži rang natjecanja.