Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

04.06.2009.

Zlatko Jovanović tri godine u Bosni

Ljeto nije još ni počelo, ali u Hamze Hume 2 stanje je užareno. Nakon nekoliko sezona u kojima su Studenti tokom takmičenja plaćali danak sporom startu zbog kasnog angažmana ključnih igrača, uprava KK Bosna ASA BHT nastavlja trend započet prošle godine i svoja pojačanja bira odmah po okončanju sezone. U skladu s tim, svoj paraf na trogodišnji ugovor stavio je i najbolji igrač netom okončanog prvenstva BiH, dosadašnji playmaker Slobode, Zlatko Jovanović.

 

Kao i prošle godine, Zlatko Jovanović (180, 25) nije dugo tražio klub u kojem će nastaviti karijeru. Potencijalni bh. reprezentativac danas je potpisao ugovor sa viceprvakom BiH, KK Bosna ASA BH Telecom, pa će u narednom dužem periodu postati stanovnik Sarajeva koje ga je zahvaljujući pravom sportskom duhu i prožtvovanom igrom prihvatilo već i prije nego što je završio sa obavezama u tuzlanskoj Slobodi.

 

Po ukupnom učinku, Jovanović je drugi igrač Lige 8 u protekloj sezoni, iza Peternika iz Borca, sa prosječno 21 poenom po susretu prvi je strijelac lige, te prvi asistent sa 7,6 asistencija po utakmici. KK Bosna ovim je popunila prazninu nastalu odlaskom Dušana Đorđevića kojem je istekao ugovor, ali igračka slagalica još uvijek je daleko od završene. Bosna će teško zadržati kapitena Ikonića, a za očekivati je da ekipu napusti i Elvir Ovčina, dok će se o nastavku saradnje sa najboljim pojednicem u bordo dresu u Playoff, Suadom Šehovićem još pregovarati.