Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

05.06.2009.

Ivica Barbarić po treći put

Široki Brijeg je dobio novog trenera. Zapravo novog/starog trenera. Riječ je o Mostarcu Ivici Barbariću koji je Širokobriježane vodio već u dva navrata i s kojim je zabilježen najzapaženiji nastup na europskoj sceni.


Klub je tajnosti čuvao pregovore sa ovim stručnjakom, koji je sada drugi pomoćnik izbornika BiH Miroslava Ćire Blaževića, o čemu dovoljno govori podatak da se njegovo ime nije našlo niti u jednoj od spekulacija, a njih je bilo. Spominjao se između ostalih i Marijan Vlak, koji ima poznanstvo sa ljudima s Pecare, no to je očito bio krivi trag. Na Pecari su poprilično zadovoljni odrađenim poslom.

 

- Dogovorili smo se za pet minuta i potpisali jednogodišnji ugovor, rekao je predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić i dodao kako je prethodni, brzi razlaz s Barbarićem, jesen sezone 2007./2008., stvar prošlosti.


- Život je takav, tako je to s trenerima. Mi smo, kao što to dokazuje ovaj novi njegov angažman, ostali u dobrim odnosima, kao i sa svakim trenerom s kojim smo radili.


Istakao je Jelić zadovoljstvo činjenicom da na klupu dolazi strateg koji jako dobro poznaje stanje u klubu i Ligi.


- On zna kako mi funkcioniramo, zna naše uvjete, zna Ligu, zato smo i dogovorili suradnju ovako brzo.
Trenersko pitanje je riješeno, no to nije sve što će se u Širokom mijenjati ove sezone.

 

Nakon odlaska nekolicine igrača, dovedeno je i nekoliko novih imena. Prvi je potpisao bivši veznjak Posušja Mario Ljubić, a zatim su stigla još dva imena sa Mokrog doca. Radi se mladom vrataru Borisu Baćku i igraču kojeg čelništvo kluba smatra pojačanjem, Juri Ivankoviću, veznjaku poniklom u omladinskoj školi Širokog Brijega.


- Jure će bit pojačanje, dok je na drugoj dvojici da se bore i dokažu. Nama ne treba 11, nego 22 igrača koji će se ravnopravno boriti za svoje mjesto. Naravno, bit će još novih imena i pojačanja, ali nećemo žuriti, pristupit ćemo tomu studiozno. Europa nam nije prioritet, želimo se prije svega dobro pripremiti za cijelu slijedeću sezonu u kojoj se želimo vratiti u vrh bh. nogometa.


Kako je najavljeno, Barbarić bi okupljanje kadra trebao obaviti oko 15. ovog mjeseca. Već 22., na rasporedu je ždrijeb 1. pretkola Europske lige u kojoj je Široki nositelj.