Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

05.06.2009.

Minesota želi Sutona

Košarkaš kojeg žele i bh. i hrvatska reprezentacija, mogao bi na kraju završiti u NBA ligi. Nakon sjajnih igara u završnici američkog univerzitetskog prvenstva (NCAA), Sarajlija Goran Suton privukao je pažnju klubova iz najjačeg svjetskog takmičenja. Suton (208 centimetara) trenira trenutno sa ekipom Minesota timbervulfs. "Vukovi" iz Mineapolisa završili su sezonu sa omjerom 24 pobjede i 58 poraza.


- U ovom momentu, želim se dokazati i ući u NBA. Srećom, Timbervulfsi su veoma zainteresirani - izjavio je Suton.


Prije dvije godine Suton je zbog školskih obaveza boravio nakratko na pripremema reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ove godine završio je studij i očekivalo se da će biti u konkurenciji za nastup u baražu za Evropsko prvenstvo. No, pojavila se informacija da Sutona želi i Košarkaški savez Hrvatske, ali se sam igrač još nije izjasnio. Očito mu je primarni cilj angažman u NBA.


Nagađa se da bi 24-godišnji krilni centar sa Mičigen stejt univerziteta (prosjek u sezoni 101, poen i 8,2 skoka) mogao biti izabran u drugoj rundi drafta, koji će biti održan 25. juna. No, kako izbor u drugom krugu veža igrača za jedan klub, koji mu nije dužan ponuditi ugovor, NBA eksperti smatraju da bi možda bilo bolje da ne bude izabran. U tom slučaju, Suton bi imao mnogo više izbora, jer bi mogao proći trening-kampove više ekipa.