Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

05.06.2009.

Husejinović: Vraćam se u Verder

Uskoro će se navršiti godina od kada je Said Husejinović (21) u senzacionalnom transferu prešao iz tuzlanske Slobode u Verder iz Bremena. U minuloj sezoni mnogo toga se dogodilo u životu ovog talentiranog napadača. Dugo mu je trebalo da se adaptira u velikom njemačkom klubu. U finišu jesenjeg dijela Bundeslige Husejinović je izborio nekoliko nastupa za prvi tim, a onda je u zimskoj pauzi posuđen drugoligašu Kajzerslauternu. Said tu epizodu neće pamtiti po dobrom.


- Odlazak u Kajzerslautern bio je vrlo loš potez. Ništa nije bilo onako kako sam zamišljao da će biti. Bio sam starter samo jednom, protiv Majnca, a pet puta sam ulazio s klupe. Sve u svemu, totalni promašaj, čemu je kumovao i trener Milan Šašić, sa kojim nisam imao dobar odnos - kaže Husejinović pa nastavlja:


- Ipak, epizoda u Kajzerslauternu bit će mi dragocjeno iskustvo. Sada je završena i vraćam se u Verder. Razgovarao sam sa sportskim direktorom Klausom Alofsom i on mi je obećao da više neću ići na posudbe. Fokusirat ću se na rad, treninge i utakmice. Nadam se da ću se izboriti za status i da ću u narednom prvenstvu imati značajniju ulogu - završava Husejinović, koji će pripreme sa Verderom početi 3. jula.