Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

05.06.2009.

U KSBiH isključeni telefoni

Pred Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine su reprezentativne obaveze, teške nekoliko stotina hiljada maraka, ali kako očekivati bilo kakve rezultate kad KSBiH nema novca da izmiri ni osnovne telefonske troškove?


Telefoni su isključeni već danima pa se dešava da uposlenici Saveza, nemajući kud, "posao nose kući", odakle komuniciraju i s Evropskom košarkaškom federacijom (FIBA)!


- Neko će, vjerovatno, reći: "Eno, Mirso ponovo kuka", ali situacije je kritična. Ne mogu razumjeti političke strukture, a iskreno ni nas, u Savezu, koji sve to nijemo posmatramo. Pred nama su ogromne obaveze, između ostalih i Evropsko juniorsko prvenstvo u Sarajevu i, ako ne bude sve kako treba, obraz neće izgubiti samo Savez - ističe Mirsad Đonlagić, član Predsjedništva KSBiH.


Zbog toga je sasvim razumljivo da loše vijesti u KSBiH sustižu jedna drugu, kao što je i ona da se ime krila turskog Fenerbahčea Emira Preldžića, kojeg naš Savez pokušava vratiti, našlo na spisku Slovenije za Evropsko seniorsko prvenstvo.


- Kada ode loš glas, moguće je svašta očekivati, mada smo ranije informirani da Slovenci, kao naturalizirane igrače, žele samo centre Hasana Rizvića i Mirzu Begića. No, kada smo mi pokrenuli proceduru promjene košarkaškog državljanstva za Preldžića, i on se našao na njihovom spisku, pored Begića - kaže Đonlagić te dodaje da su šanse da naš zahtjev prođe znatno opale, jer "FIBA ne želi afere".


Za utjehu, vjerovatno neće biti prepreka da centar Ratko Varda i plej Zlatko Jovanović dobiju dozvolu nastupa u dresu BiH.


                                   Nesnalaženje, a ne opstrukcija


Đonlagić kaže da ne vjeruje da bilo ko opstruira djelovanje Saveza nego da je kriza posljedica nesnalaženja i slabog animiranja struktura koje mogu pomoći.


- Bio bih najsretniji kada bismo mogli naći osobu kakvu sportisti u Kantonu Sarajevo imaju u ministru Emiru Hadžihafizbegoviću. Nadam se da postoji još ljudi koji shvataju kakvu promociju naša država može praviti kroz sport, naročito kroz košarku - kaže Đonlagić.