Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

05.06.2009.

Ante Suton : Zadržali bi sve igrače da možemo

Proslava novog naslova prvaka Bosne i Hercegovine, za ljude iz Uprave Široki Eroneta, trajala je tek jedan dan. Već početak novog radnog tjedna donio je za Širokobriježane brige oko slaganja momčadi za iduću sezonu, a prioritet je bio svakako naći novog trenera ili zadržati Hrvoja Vlašića koji je, uz pomoć Ivana Velića, doveo Široki do šeste titule prvaka Bosne i Hercegovine.

 

- Naš prvi zadatak je bio obaviti razgovor s trenerom Vlašićem i pokušati ga privoljeti na ostanak u Širokom za narednu sezonu. S Vlašićevim radom smo apsolutno zadovoljni, a uvjereni smo da i Vlašić ne bi ima ništa protiv ostati. Svaki dan očekujemo da se to pozitivno riješi i vjerujem da ćemo do kraja tjedna dobiti pozitivan odgovor, kazao je predsjednik Široki Eroneta Ante Sutona u gostovanju na državnoj televiziji.


Osim Vlašića, Suton i ljudi koji vode ovaj uspješni klub željeli bi zadržati što više igrača koji su prošlu subotu pobijedili Bosnu i donijeli Širokobriježanima još jedan trofej državnog prvaka. Ono što je sigurno ostaju Siriščević, Špralja, Mileković i Naletilić koji su pod ugovorom, a njima će se u sljedećoj sezoni pridodati talentirani juniori Bubalo, Bilinovac i Planinić koji su igrali prvi dio sezone, dok se u drugom dijelu Široki okrenuo iskusnijim igračima.


- Mi smo već ove sezone davali priliku izdancima naše škole košarke, a u sljedećoj ti mladi momci trebali bi dobiti još veću ulogu. Mi bi, naravno, zadržali svih 12 igrača koji su u subotu pobijedili Bosnu, ali svjesni smo da će biti teško. Neki od njih, poput Ivana Grgata, prezadovoljni su onim što su iskusili u Širokom u ovo kratko vrijeme, pa će i to biti jedan od argumenata u našim pregovorima s njima, dodaje Suton.


Jedni od onih koji je na listi želja za iduću sezonu su dvojica Amerikanaca Chester Mason i Charles Thomas, a pogotovo Mason koji je briljirao protiv Bosne, no njih će skoro nemoguće biti zadržati, jer se ne sjećamo kada je jedan Amerikanac odigrao odličnu sezonu za Široki, a onda ostao i iduće.


 - U kratkom razgovoru Mason nam je kazao kako ne bi imao ništa protiv da ostane u Širokom. Međutim, poznato je da Amerikanci često dolaze u male klubove, kakav je uostalom i Široki, da bi dobro odigrali i onda se prodali za bolji ugovor u sljedećoj. Mason je u ovih nekoliko utakmica polufinala i finala pokazao svoju klasu, pa je vjerojatno na sebe privukao veliki interes. Nažalost, Široki kao i drugi naši klubovi, teško se mogu nositi s ponudama velikih klubova, istaknuo je predsjednik Širokog Ante Suton.

 

NLB - Široki i Bosna u lov na koeficijent


Široki Eronet ove sezone imao je nekoliko ciljeva, no onaj najveći bio je povratak u NLB ligu. Ante Suton kaže da je od trenutka kada je taj cilj ostvaren, pobjedom u polufinalu nad Igokeom, Široki postao jako opasan jer je u finalu bio bez ikakvog opterećenja.


 - Čim smo osigurali NLB ligu sve je bilo lakše. Igračima i treneru nismo postavili nikakav cilj, jednostavno smo se dogovorili da pokušamo ići što je dalje moguće. Osvajanje titule bio je veliki bonus, jer nam je prioritet bio povratak u NLB ligu, odnosno ‘tamo gdje nam je mjesto’, kako je netko rekao , istaknuo je Suton.


To što su se nakon godine dana izbivanja vratili u NLB ligu neće zadovoljiti Širokobriježane. Zadržavanje dva predstavnika u tom natjecanju, prema Sutonu, bit će glavni cilj za njegovu momčad, ali i Bosnu.


 - Trebamo sve snage upregnuti na to da osiguramo dva predstavnika, jer vidjelo se koliko je manji pritisak na finale bilo ove sezone. Međutim, bit će to jako teško. Ja se osobno nadam da će Slovenija, kao glavni konkurent našim klubovima, dobiti pozivnicu za treći klub. Ako ostane na dva, kraj euroligaške Olimpije i jakog Heliosa bit će izuzetno teško imati bolji koeficijent, istaknuo je predsjednik Širokog.


Ni Široki nije izbjegao recesiju


Široki Eronet najtrofejniji je poslijeratni bh. klub, ali i jedan od najorganiziranijih. Ne samo u košarci. Međutim i takav kolektiv, koji dobiva same riječi pohvale, nije zaobiđen od globalne recesije.


-Recesija je pogodila sve sfere života, pa ni mi nismo bili izuzetak. Iako ne možemo reći da plivamo u novcu, klub smo bez ijednog dugovanja i bez ijedne sudske tužbe. Osim slaganja momčadi za zadatak smo si postavili pravljenje ‘anti-recesijskog plana’, pa želimo u idućoj sezoni koliko god je moguće imati zatvorenu financijsku konstrukciju. Mi nikada ni u jedan projekt ne ulazimo bez financijskog pokrića, pa tako nećemo ni sada, zaključio je Ante Suton.