Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

05.06.2009.

Demirović i dalje vjeruje

Uoči nastavka kvalifikacija za EP 2010. rukometna reprezentacija BiH okupit će se u ponedjeljak, a već u četvrtak u Zenici čeka je prva od preostale četiri utakmice. BiH je četvrta u skupini 2, sa 7 bodova bodovno je izjednačena s trećom Švicarskom, druga Srbija bježi nam 2 boda, a vodeća Rusija 3. Za plasman na Europsko prvenstvo bit će dovoljno i drugo mjesto budući da je iz sustava kvalifikacija izbačeno doigravanje, a bez obzira što BiH za sada kaska za svojim glavnim protivnicima Rusijom i Srbijom, Halid Demirović uvjeren je da je uspjeh moguće ostvariti.

 

Želimo pobijediti u sve četiri preostale utakmice, to je jasno, rekao je izbornik, istaknuvši još jednom kako samo to neće biti dovoljno za plasman u Austriju. Prva utakmica nam je Italija, koja nam je veliki dužnik zbog onog remija na njihovom terenu. Nažalost, moglo bi se dogoditi da upravo taj bod presudi našim nastojanjima da izborimo Austriju. Nakon toga čekaju nas još tri teške utakmice, ali mi ćemo ovisiti i o drugim susretima. Dan prije naše utakmice igraju Srbija i Švicarska, zatim će Rusi i Srbi odmjeriti snage međusobno, sigurno da je dosta opcija, ali to je sve teorija.

 
Ono na što se, po Demirovićevu, treba koncentrirati je atmosfera unutar momčadi.


- Među igračima s kojima raspolažemo raspoloženje je jako dobro i to je najvažnije. Domaće utakmice igramo u novoj dvorani u Zenici, što je također jedan doprinos cjelokupnoj atmosferi. Što se tiče same igre, nadam se da ćemo nastaviti trend iz triju prethodnih utakmica, ali i podići je na višu razinu.


Raspoloženje previše ne kvare ni ozljede. Nisu brojne, a čini se ni ozbiljne.


- Terzić je stigao u Sarajevo, dobro se osjeća, motiviran je kao uvijek. Trenirao je s Celjem, premda odvojeno, ali rekao mi je da mu ruka funkcionira. Nećemo ga forsirati protiv Italije i vjerujem da će za ostale utakmice biti u potpunosti spreman. Harmandića muči koljeno. Već par dana odmara, a vjerujem da će do okupljanja njegovo stanje biti bolje. Što se tiče ostalih igrača, prema informacijama kojima raspolažem, svi su zdravi.


Bašić želi igrati, ali...


Jedan od igrača kojeg Demirović žarko želi u kadru je Edin Bašić, rukometaš koji može igrati na više pozicija. No, postoji realna mogućnost da ni ovog puta ne bude u mogućnosti braniti boje Bosne i Hercegovine.


- On želi igrati, hoće, ali ima određenih privatnih problema koje trenutačno rješava, tako da trenutačno ne može sa sigurnošću reći hoće li igrati ili ne. Ali nadamo se da će nam se priključiti u ponedjeljak.Šabanović je pogriješio, ali vrata su mu otvorena


Dvojica su igrača koja bi zasigurno uvelike bila od koristi odabranoj Demirovićevoj vrsti, no njihov je problem što ne žele igrati za reprezentaciju. Prvo je ruke od svega digao Nikola Prce, za čiji je slučaj Demirović rekao da je “gotova priča”, a zatim je to učinio i Adnan Šabanović, koji je reprezentaciju napustio uoči utakmice u Nišu i poraza od Srbije. U reprezentaciji su posebno zamjerili Šabanoviću, no Demirović ističe da su vrata obadvojici otvorena.


- Šabanović se nije javio. Trenutačno je tako. Ne pozivam ga jer ni igrači nisu podržali njegov postupak, ne bi bilo u redu. Postoje određeni kodeksi ponašanja. Ali razgovarao bih i s njim, vrata su mu i dalje otvorena.


Skupina 2


1. Rusija                       6    5    0    1    206:148    10
2. Srbija                        6    4    1    1    212:159    9
3. Švicarska                  6    3    1    2    180:164    7
4. BiH                           6    3    1    2    183:169    7
5. Italija                         6    1    1    4    144:198    3
6. Farski Otoci               6    0    0    6    131:218    0       

Preostale utakmice kvalifikacija za EP 2010.


11. lipnja    BiH – Italija (Zenica)
14. lipnja    Švicarska - BiH (Sursee)
18. lipnja    Rusija – BiH (Zenica)
20. lipnja    Farski Otoci – BiH (Torhsavn)